Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kleppe er lys våken

– Ap ønsker å spare all den natur vi kan her i Bærum, men ikke på bekostning av klimagassutslipp og naturkonsekvenser for andre kommuner. Vi vil ta et reelt ansvar her i Bærum, skriver Reidar Kleppe i Bærum Ap.

– Ap ønsker å spare all den natur vi kan her i Bærum, men ikke på bekostning av klimagassutslipp og naturkonsekvenser for andre kommuner. Vi vil ta et reelt ansvar her i Bærum, skriver Reidar Kleppe i Bærum Ap.

Foto: JOHANNES KIESE

Høyres nestleder i planutvalget i Bærum, Elisabeth Gjølme, sa i møtet 17.06.2021 følgende: « … og det er kanskje bedre at man for en periode kjører massen litt lenger i stedet for å bygge ned urørt natur….»

I et leserinnlegg i Budstikka 10. september skriver blant annet Gjølme «Vi har ikke – som Venstre – sagt at massene kan håndteres utenfor kommunen.» Og hevder at jeg har sovet i timen som ikke har fått med meg det.

Da har jeg mer troen på at det er noen som har snakket i søvne, for det kan da ikke være til å misforstå det som nestleder i planutvalget Gjølme sier. 

«Litt lenger» må være ut av kommunen, vi har per i dag ikke alternativer med kapasitet til det store behovet som den påbegynte Fornebubanen har. Og «en periode» har nå vart lenge, og mye er kjørt ut av Bærum allerede. Og «en periode» vil vare veldig lenge enda, for ingen av de alternativene som Høyre lister opp har en dato i dag.

Høyre er, sammen med Venstre, åpenbart av den oppfatning at vi kan «håndtere» masseoverskuddet ved å «kjøre massen litt lenger» ut av Bærum. 

Og hvor lenge de må holde på med det er det ingen som kan svare på i dag. Ingen av de alternativene som Høyre ramser opp har per i dag dato for å kunne tas i bruk. 

Så «for en periode» kan fort bli mange år. Og imens øker uttaket og mengden av steinmasser i en fart som alternative deponeringer ikke kan ta igjen før enda lenger frem i tid.

Så er vi i Arbeiderpartiet glade for at Høyre nå også ønsker friluftsøy i Lysakerfjorden samt massehåndtering på Lakseberget, Dumpa/Fornebu, Franzefoss/Steinshøgda og vil åpne Lorangmyr/Avtjerna. Det har vi ment lenge, men de alternativene er enten ikke klare eller har ikke tilstrekkelig kapasitet i dag.

Venstre sier rett ut at de vil frakte massen ut av Bærum for å spare våre naturområder. Høyre er litt mer indirekte, men helt klart av samme oppfatning. Så overskriften «Korttenkte klimapartier med Høyre på slep» i mitt innlegg 9. september er ganske dekkende overskrift.

Arbeiderpartiet ønsker å spare all den natur vi kan her i Bærum, men ikke på bekostning av klimagassutslipp og naturkonsekvenser for andre kommuner. Vi vil ta et reelt ansvar her i Bærum.

Høyre skriver også at Arbeiderpartiet ikke har gitt fra seg et «pip» om fremdriften for massehåndteringen. Fakta er at Arbeiderpartiet blant annet nettopp i møte 17. juni hadde et spørsmål på forhånd om når vi kunne ha tilgjengelig steder for å håndtere massen i Bærum. Det var akkurat de spørsmålene som ga Gjølme muligheten til å komme med Høyres syn. Her har Høyre virkelig sovet tungt!

Så har jeg kortet ned og fjernet den delen av innlegget hvor behovet for å knalle usaklig tilbake var. Tenker det kan være bra av og til.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.