Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kjøkkenet tilbake til sykehjemmet

VALLERHJEMMET: - Da jeg hadde et korttidsopphold på Vallerhjemmet i 2015, lovet jeg de ansatte å skrive et innlegg i Budstikka, skriver innsenderen.

Da jeg skrev mitt innlegg om mat og ernæring på sykehjem (Budstikka 6. februar), glemte jeg å presisere at jeg ikke har noen politisk tilknytning til Frp, men jeg syntes de to innspillene fra Asker Frp var verdt å støtte.

Jeg hadde lenge tenkte å skrive om dette temaet, og da jeg hadde et korttidsopphold på Vallerhjemmet i 2015, lovet jeg de ansatte å skrive et innlegg i Budstikka.

Les også: Maten på sykehjem

Både jeg og de ansatte opplevde storkjøkkenmaten som kritikkverdig og for så vidt også at bemanningssituasjon var lite tilfredsstillende.

Det var liten tid til annet enn å gjøre de mest nødvendige oppgaver og ingen tid til sosial stimulans.

Jeg fikk inspirasjon til å ta opp saken igjen etter de nevnte innlegg.

Ved en tilfeldighet kom jeg til å lese i Pensjonistforbundets blad «Pensjonisten», og der var det vedlagt et nyhetsbrev datert februar 2019.

Pensjonistforbundet har satt i gang en kampanje: «Få kjøkkenet tilbake til sykehjemmet».

Denne er blant annet inspirert av nyheten om de fire eldre på Andøy som ble servert fiskeboller til julemiddagen.

Denne hendelsen har igjen satt mat for pleietrengende eldre på kartet, skriver Pensjonistforbundet.

Det er så mye å vinne på å få kjøkkenet tilbake til sykehjemmene at Pensjonistforbundet nå mobiliserer til ny kamp for denne saken.

Det nevnes også at regjeringen vil utrede et eget tilskudd til renovering, etablering eller gjenetablering av lokalkjøkken på sykehjem fra og med 2020.

Pensjonistforbundet oppfordrer videre til at de som vil være med på kampanjen, kan sende e-post til kampanje@pensjonistforbundet.no for å vise sin støtte.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Jeg er selv ikke medlem av Pensjonistforbundet, men vil videreformidle deres oppfordring om å snakke med lokalpolitikerne i kommunen i valgåret vi nå er inne i og spørre dem om hva de vil gjøre for å få kjøkkenet tilbake til sykehjemmene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.