Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kjære Tix, dette er til deg

– Jeg føler meg så heldig som har fått vært på konsert med ham og møte ham, skriver Josefine Habberstad om Andreas Haukeland, med artistnavnet Tix.

– Jeg føler meg så heldig som har fått vært på konsert med ham og møte ham, skriver Josefine Habberstad om Andreas Haukeland, med artistnavnet Tix.

FOTO: PRIVAT

Mitt første møte musikken din var «Sjeiken 2015», en russelåt. Anmelderne hatet den, men folket elsket den. 

Så i 2019, fire år senere, fremførte du «Jeg vil ikke leve» på Rådhusplassen. Jeg var en av tusenvis som hadde tatt turen til VG-lista den kvelden, men det var én ting jeg ventet på, og det var at du skulle synge. 

Sangen rørte meg, fra første gang jeg hørte den. Etter det har du sluppet flere låter med temaer som kjærlighet og psykisk helse, men også låter en blir glad av og går og nynner til. 

Hver gang du slipper en låt, Tix, går den på repeat hos meg, jeg blir oppriktig glad av å høre låtene dine.

Da jeg leste anmeldelsen av Tix i Dagbladet 15. januar, fikk jeg sjokk. Hvordan kan et menneske skrive noe slikt? 

Anmelderen Anders Grønneberg skriver: «Han er milevis unna en rekke troverdige mannlige og kvinnelige kvalitetsartister i sin egen generasjon». 

Så, lørdag 20. januar, etter at det hadde blitt klart at Tix vant MGP, skrev Grønneberg dette: «Selv om en million fluer liker dritt, betyr ikke det at dritt er bra.», og «Dette var ingen bevæpning med vinger, men en kjettinglenke til en musikalsk avgrunn». 

I tillegg skrev Grønneberg: «Jeg fatter ennå ikke hva som er essensen i TIX’ MGP-bidrag annet enn kjedelig melodi til blodfattig vokal.»

Jeg ble som liten lært at en skal snakke hyggelig til hverandre, men er det plutselig blitt lov til å snakke stygt nå? For det er slik jeg føler det etter det som skjer i denne anmeldelsen, angrep rettet mot personen. Ikke låten som jeg trodde at en musikkanmeldelse skulle handlet om.

For meg er Tix et stort forbilde, han setter fokus på psykisk helse og tar seg virkelig tid til å snakke med fansen. Etter intervjuet på Lindmo brukte han 28 timer på å lese og svare på meldinger fra fansen. 

Jeg ser han bare som en snill person, som vil folk vel. Jeg føler meg så heldig som har fått vært på konsert med ham og møte ham. Jeg får aldri nok av låtene dine Tix, er det sanger jeg hører ofte på, så er det dine, og gjerne på repeat. 

Sangene dine kan jeg høre på når jeg er sliten og trøtt, da blir jeg med en gang i godt humør. Men også når jeg føler meg glad, men vil ha sanger å synge til med vennene mine. 

Du er virkelig en viktig del av livet mitt mer enn folk skulle tro, dette er fordi du slipper musikken du slipper. Jeg må også si at favoritt-type-låtene mine er de som inneholder temaene psykisk helse og kjærlighet.

Tusen takk Tix, for alle de gode låtene du har sluppet. Tix, jeg gleder meg til fortsettelsen. Hatet av anmelderne, men ikke av meg, eller de tusenvis av andre som digger musikken din.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.