Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kjære ØHIL-utøver

– Alle er like viktige. Vi satser på alle, skriver styrelederen i Øvrevoll Hosle IL.

Foto: TRINE JØDAL

Som leder av hovedstyret i ØHIL (Øvrevoll Hosle IL) – og mamma til tre – blir jeg trist når jeg leser innlegget ditt (Budstikka 30. oktober). 

Trist for at du opplever at klubben vår ikke svarer til forventningene. Trist for at vi ikke oppleves som å leve opp til slagordet «Fordi det er gøy», eller visjonen «Flest mulig, lengst mulig». 

Og mest av alt: Trist for at du opplever at du ikke kan snakke med oss om dette.

Jeg skulle gjerne ha satt meg ned og lyttet til hvordan du har det og din opplevelse. Sett på om det er grep vi kan ta for at du skal føle deg mer hjemme hos oss? 

Når jeg ikke kjenner din identitet eller idrett, blir dette vanskelig. Vi har syv idretter i ØHIL. Alle like viktige for oss. Vår medlemsmasse har økt med 50 prosent det siste tiåret, noe som tyder på at vi gjør en del ting riktig? 

Med 3.000 medlemmer er det faktisk mulig å kunne gi et tilpasset tilbud til både liten og stor, uansett ferdigheter og ambisjoner. Alle er like viktige. Vi satser på alle.

ØHIL er en breddeklubb, som skal tilrettelegge for et tilbud for alle. I «bredde» legger vi alle nivåer av ferdigheter, interesse og ambisjoner. 

Idretten er først og fremst en arena der barn og unge utvikler sosial kompetanse. De lærer seg å vinne, overvinne skuffelse og de opplever mestring. I tillegg til at de holder seg fysisk aktive. 

Vi vet hvor viktig dette er for alle våre aktive, som først og fremst ikke blir fotballproffer, men lærere, advokater og sykepleiere. De blir mennesker med en ballast, der idretten har formet dem. 

I ØHIL skal vi alltid strekke oss og gi våre aktive det tilbudet de trenger. I ØHIL har vi ulike løsninger for dette, inkludert påmelding til antall treningsøkter. Her kan de aktive, sammen med foreldre, ta et valg i henhold til ambisjoner og prioriteringer.

I ungdomsidretten kan idretten bli mer alvorlig. Målet er fortsatt at idretten skal være GØY, men man kommer gjerne inn i et nytt miljø, får nye venner og vi skal også ha et tilbud for dem som har lyst til å bli gode. 

Gruppene i ungdomsidretten er derfor tydeligere delt, knyttet til divisjonsspill og andre konkurranseformer basert på særidrettsforbundenes bestemmelser. 

Treningsgruppene samles og diskuterer ambisjonsnivå og hvilke forventninger man har til hverandre. Dette gir en langt sterkere forpliktelse. Du får et ansvar overfor dine medspillere, og selv på en enkelt trening vil fravær påvirke dem som planlegger økten og resten av gruppen. 

En enkelt bursdagsfeiring påvirker ikke noe, men skjer det hver uke, finner man kanskje det best tilpassede tilbudet i en annen gruppe?

I alle idretter og årganger er målet at det skal være en dynamisk flyt mellom de ulike treningsgruppene, basert på utvikling eller endret ambisjonsnivå, men akkurat dette har vært mer utfordrende i år.

Det er ikke mulig for meg å gå dypere inn i dette, uten å vite noe mer om deg. Men naive meg heier på alle og tror at alle gjør sitt beste og tar de vurderingene man faktisk mener er riktig. 

Vi har et stort apparat som gir av sin tid for utvikling av mennesker, og jeg tror det som gjøres, gjøres i beste mening – Fordi det er gøy!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.