Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kjære MDG - på hvilken planet eller i hvilken virkelighet bor dere?

FREMMET FORSLAG: Leder av Bærum MDG, Kim Zimmer, skrev i Budstikka 6. oktober at Sandvika Storsenters tid er omme og fremmet forslag om å avvikle senteret. – Det beste dere i MDG kan gjøre for Bærum er å trekke dere helt tilbake, skriver innsenderen.

Hvorfor legger dere dere opp i lønnsomhet og netthandelproblematikk?

Tar dere i det hele tatt inn over dere at de fleste som bruker Sandvika som handelssted, ikke bor der selv?

Les også: MDG-leder: Storsenterets tid er ute

Les også: Olav Thon (95): – Jeg er glad senteret står der

Jeg leser med stor frustrasjon MDGs innlegg i Budstikka 6. oktober om å legge ned Sandvika Storsenter og gjøre Sandvika generelt mindre tilgjengelig med bil.

Sandvika Storsenter har 200 butikker og spisesteder og mange ganger så mange ansatte, i tillegg til sikkerhet, vaskepersonale og alt annet som er knyttet opp til et kjøpesenter.

Senteret har åtte millioner besøkende i året og omsetter årlig for over 3 milliarder kroner.

Har dere i MDG noen gang reflektert over antall arbeidsplasser dette innebærer og at dette er et samlingspunkt?

Senteret bidrar ikke bare med et stort antall arbeidsplasser, det øker velstanden for alle i området ved å eksistere.

Jeg finner det merkelig at ikke MDG mener dette ikke bidrar med noe positivt til kommuneøkonomien.

Å ta buss på shopping er ikke et alternativ for mange. For det første er Bærum «spredt», med til dels dårlig busstilbud, og for det andre er det ikke mange som trives med armene fulle av bæreposer når man kjører kollektivt.

En annen ting jeg undrer meg over er MDGs bekymring for konkurranse fra netthandel. Er ikke det i dette tilfellet Thons problem?

Hvis han finner det innbringende og nyttig å drive storsenter, så er vel ikke det noe en politiker skal blande seg i?

Å bruke reduksjon av stress og press på ungdommene som argument er absurd. Blir det borte med Storsenteret? Reklame og salgskampanjer vil alltid eksistere, og vi bor i Bærum, den mest kjøpesterke kommunen i landet, og det vil nok fortsette såfremt ikke MDG kommer til makten.

At de fleste kjører bil til Storsenteret er riktig, men er det bedre at alle tar turen inn til Oslo for å finne igjen disse kjedebutikkene som er så populære blant folk?

Jeg er helt for å støtte opp om lokalmiljøet og små butikker, og de fleste butikkene på Storsenteret er små. Dere hjelper ikke disse, dere skader dem.

Dere burde heller legge mer til rette for at gründere og små bedrifter får bedre vilkår til å drifte, ved å redusere reguleringer, avgifter og byråkrati.

Det blir ikke bedre eller lettere for lokale forretninger å drive om Storsenteret blir borte.

Dessuten er det tilbud og etterspørsel som gjelder til syvende og sist, og med åtte millioner besøkende i året vil man vel kunne påstå at det er et stort marked for videre drift av dette senteret …

Det beste dere i MDG kan gjøre for Bærum er å trekke dere helt tilbake. Å bevege kommunen bakover i stedet for fremover tjener hverken miljøet eller innbyggerne.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Vi trenger ikke MDG for å passe på at Thon tjener penger, at folk ikke kjører bil eller forhindre stress og press på ungdommer. Dette er ikke en politikers jobb!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler