Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kjære Jonas

– Dere ønsker å bevare oss i jobbene våre, og vi ønsker det samme, skriver innsenderen til Jonas Gahr Støre (Ap).

– Dere ønsker å bevare oss i jobbene våre, og vi ønsker det samme, skriver innsenderen til Jonas Gahr Støre (Ap).

Foto: KNUT BJERKE

Gratulerer med valget. Dere klarte det!

Med en stødig valgkampanje, gode ord og lovnader om hva som skal bli bedre, banes nå veien for det arbeidet dere har i vente. 

Så her kommer et ønske fra en nedslått, men standhaftig, barnehagelærer på vegne av kollegaer i feltet og de som berøres av vårt arbeid daglig: Ikke skuff oss nå.

– Gi oss lønna vi fortjener, skriver barnehagelærer Maja Mæland Bergan.

– Gi oss lønna vi fortjener, skriver barnehagelærer Maja Mæland Bergan.

FOTO: PRIVAT

Dere har snakket om satsinger rundt økt bemanning og økt kompetanse blant personalet som ivaretar våre barn og unge. Dette er en satsing vi har hørt om før, og vi gleder oss til å se at akkurat dere vil bli partiet som får det til.

Dere har snakket om å få strengere rammer rundt hvem som tas inn som vikarer og hvor listen burde ligge for hvem som burde, eller ikke burde, jobbe med barn. Dette er viktig, og det blir fint å se hvordan dere løser dette. Vi gleder oss!

Dere har snakket om at pengene til private barnehager skal rettes mot barna og ikke egen profitt for bedriftene og deres investorer. Dette er et stort og nødvendig steg for å sikre demokrati, mangfold og likestilling. Tre ord dere som parti lener dere godt på.

Ikke glem oss i forhandlinger, når temaene går til lønn og arbeidsvilkår. Husk å se oss når pengesekken åpnes og midlene vi har blitt lovet i flere år, igjen ser ut til å glippe. 

Ha oss i bakhodet og vær vår stemme når valgene skal tas og rommet fylles av meninger og høye stemmer. Se oss og hør oss, selv om valgkampanjen nå er over. Gi oss lønna vi fortjener og en arbeidssituasjon som vi klarer å stå i over lengre tid. 

Dere ønsker å bevare oss i jobbene våre, og vi ønsker det samme. Men motivasjon og lidenskap for barn og utdanning, kombinert med dårlig samvittighet, er ikke midler vi kan kjøre på i evig tid. Nå er det tross alt vanlige folks tur.

Vi gleder oss til å se alt dere vil klare fremover. Vi følger med.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.