Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kjære dere som ikke er så glad i syklister

– Både sykler og biler er kommet for å bli, og vi må akseptere hverandre og finne gode løsninger som gir plass til alle, skriver Morten Kerr. 

Foto: KARL BRAANAAS

Det er trist å lese om Sissel Reinskous erfaringer knyttet til syklister og hendelsen i Vollsveien, i Budstikka 29. september

Syklistens reaksjon er naturligvis uakseptabel. Men kanskje dette handler mer om dårlig oppførsel og manglende folkeskikk?

Det oppstår dessverre uheldige situasjoner mellom bilister og syklister. Vi tror at dette skyldes flere forhold som manglende forståelse av trafikkregler, mangelfull merking og skilting, kombinert gang- og sykkelvei og en generelt umoden sykkelkultur. 

Men både sykler og biler er kommet for å bli, og vi må akseptere hverandre og finne gode løsninger som gir plass til alle. 

Både gående, syklende og bilister ønsker en trygg og effektiv trafikkavvikling. Det refereres til sykkeltilrettelegging i innlegget fra Reinskou, men det er jo ikke sikkert at det som mange bilister opplever som «tilrettelagt for syklister», er i samsvar med hva syklistene mener er trafikksikkert. 

Dette gjelder spesielt kombinert gang- og sykkelvei, der Statens vegvesen oppfordrer syklister til å velge veibanen. 

Vi må samarbeide og vise hensyn overfor hverandre. Dette gjelder også syklister som vil raskt frem. Å trosse trafikkregler og utvise dårlig oppførsel er uansett ikke å samarbeide og bygge sykkelkultur.

En aktiv reisevei med sykkel er bra for den enkelte, for samfunnet og for miljøet. I denne tiden der vi av smittehensyn oppfordres til ikke å bruke kollektivtrafikk, er det viktig at det er plass til de syklende, og det kommer til å bli flere som velger aktiv transport fremover, slik politikerne også oppfordrer til.

Så kjære dere som ikke er så glad i syklister, vi i Syklistens Landsforening lokallag Drammen, Lier, Asker og lokalkontakt i Bærum vil sammen med kommunene jobbe aktivt med løsninger som ivaretar alle trafikanter. Sammen bygger vi trafikk- og sykkelkultur.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.