Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kirkestreiken – få den avblåst nå

Fra en streikedemonstrasjon i Asker sentrum lørdag. – Streiken virker umusikalsk, skriver innsenderne.

Fra en streikedemonstrasjon i Asker sentrum lørdag. – Streiken virker umusikalsk, skriver innsenderne.

FOTO: CHRISTIAN BREVIK

Asker menighet, som tredjepart i konflikten, er rammet hardt av streiken mellom de kirkeansattes fagforeninger og KA, arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter.

I menigheten opplever vi dette som en trist hendelse.

I påsken ble kirken vår stengt ned av koronaen. Men det åpnet for kreative løsninger av frivillige og ansatte i menigheten. Flere tusen var inne på menighetens hjemmeside for å få med seg påskens budskap. Kirken skapte fellesskap på nye måter.

Nå – rett innunder jul – er vi avstengt og isolert. Begge våre prester, kantor, trosopplærer og diakon er tatt ut i streik.

Streiken er fullt lovlig, men lammer gudstjenestene nå til jul. Streiken virker umusikalsk i lys av folks ønske om å komme til kirke nettopp i denne høytiden. 

Vi tar ikke stilling til partenes krav, men vil få frem at vi rammes som kirkegjengere. Dette gjelder også andre menigheter i Asker og Bærum.

Vi kan ikke begripe at de kloke mennesker som forhandler, ikke finner en løsning på konflikten. Hvordan skal folk gjenopprette tillit til at kirken er nær og relevant når den stenger til jul! Dere som representerer partene, må jo finne en løsning.

Denne form for «julefeiring» er helt feil. Gi oss den julegave at dere finner en løsning nå.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.