Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kirkene er med på laget for gode lokalsamfunn og tilbud til barn og unge

– Det mest presserende er å sluttføre rehabiliteringsarbeidet ved Lommedalen kirke, skriver innsenderne.

– Det mest presserende er å sluttføre rehabiliteringsarbeidet ved Lommedalen kirke, skriver innsenderne.

Foto: Trine Jødal

I årets budsjettforslag har flertallspartiene Høyre, Venstre, Frp og KrF i Bærum lagt inn 6 millioner kroner til rehabilitering av kirkebygg. 

Det mest presserende er å sluttføre rehabiliteringsarbeidet ved Lommedalen kirke. Taket har store lekkasjer når det regner og må repareres før trevirket tar skade. 

Det er viktig å ta vare på både gamle og nye kirkebygninger i kommunen vår. Kirkene er viktige medspillere i å fremme gode oppvekstvilkår for barn og unge og i å bidra til å utvikle gode og trygge lokalsamfunn. 

En helt vanlig uke deltar 8.500 personer på ulike aktiviteter i Bærums kirker. Når krisene rammer, åpner kirkene dørene, og prester og andre ansatte er tilgjengelige for mennesker som trenger samtaler. 

Nå i koronatiden er kirken også til stede på digitale plattformer og telefon og holder kontakten med ensomme mennesker.

Lommedalen kirke feirer 25-årsjubileum i disse dager og har i alle disse årene hatt et rikt og variert tilbud til befolkningen på Bærums Verk og Lommedalen, og spesielt til barn og ungdom, både innenfor ulike kor, tensing, speidergrupper og ledertrening for konfirmanter. 

Det er grunn til å tro at dette arbeidet har vært med og bidratt til et godt ungdomsmiljø i området og forebygget utenforskap og ungdomsproblematikk. 

Kirkenes barne- og ungdomsarbeid er et viktig og helt gratis tilbud til barn og ungdom, som gir bredde, i tillegg til idrett og andre kulturaktiviteter.

Fornebulandet får en stor befolkning med mange barn og unge, som trenger gode møteplasser og aktiviteter. I kommunens langtidsplan er det lagt opp til å bygge et flerbrukshus med kirkerom, som skal ferdigstilles i 2028, ved Fornebu Senter. 

Vi regner med at dette flerbrukshuset vil kunne romme og gi grunnlag for mange og varierte tilbud til barn og unge, samt til resten av befolkningen. 

I påvente av at dette flerbrukshuset blir ferdigstilt og i tillegg til det, trenger vi mange gode møteplasser og tilbud til barn og unge på Fornebu. Flertallspartiene ønsker at dette arbeidet skal prioriteres som en del av byutviklingen på Fornebulandet i årene som kommer.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.