Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kirke på Fornebu

PÅ FORNEBU: Modellen fra arkitektkontoret Einar Dahle MNAL viser sambrukskirken ved kjøpesenteret Fornebu S. – Det Venstre nå må svare på, er hvor de vil hente pengene til denne kirken, skriver innsenderne.

Økonomi. Hvor skal Venstre finne penger til ny kirke på fire måneder?

Det pågår en debatt i Bærum Høyres programkomité om partiet skal gå inn for å fremskynde byggingen av sambrukskirken på Fornebu eller om vi skal forholde oss til dagens plan.

Les også: Plassering av sambrukskirke på Fornebu

Les også: Fornebulandet kirke – en møteplass for alle

En av styrkene ved Høyre er at vi har åpne prosesser og levende debatter før vi bestemmer oss. Vi har tidligere forklart her i Budstikka hvorfor vi mener det ikke er grunn til å forsere bygging av kirken.

31. august kom et tilsvar fra Venstre til debatten. Tilsvaret reiser flere spørsmål enn det besvarer. Når Bøe og Roland skriver «Venstre mener at den [kirken] må inn i det neste kommunebudsjettet og etableres raskt.,» så forventer vi at de faktisk følger opp løftet, og at de dermed fullfinansierer ny kirke i sitt alternative budsjett ved budsjettbehandlingen i desember.

For at noe skal opprioriteres, så må noe annet samtidig nedprioriteres. Venstre må da vise hvor de skal kutte for å få på plass en snarlig bygging av ny kirke.

Venstres forslag lukter i grunn mer valgkamp enn helhetlig politikk for kommunen. Venstre har ikke mer penger enn Høyre til disposisjon.

Det Venstre nå må svare på, er hvor de vil hente pengene til denne kirken. Da står Venstre overfor tre valg, der de enten kan:

1) Samarbeide med venstresiden om innføring av eiendomsskatt og blåse opp kommunens budsjett.

2) Kutte tilsvarende et annet sted.

3) Ta opp uansvarlig mye gjeld som kommende generasjoner må betale.

Alle tre er dårlige alternativer.

Det er jo allerede planlagt en sambrukskirke på Fornebu i et stort bygg som skal huse mange viktige tjenester for innbyggerne.

Fornebu begynner virkelig å ta form som et aktivt tettsted, og et kirkerom har en helt naturlig plass der når innbyggertallet stiger.

I Budstikka 31. august skriver prost Næsheim og kirkeverge Krogh så flott om gode forslag til hva bygget kan inneholde: «Vi ser for oss en bygning med kirkerom, livssynsnøytralt seremonirom, scene og rom for kulturarrangement, ungdomslokaler, åpen kafé, gjerne bibliotek og plass til «Fornebu Gjenbruk».».

Derfor er vi glade for at et seremonibygg på Fornebu er planlagt ferdigstilt i løpet av de neste ti årene.

Dette bygget skal være en viktig møteplass og samlingssted på Fornebu, og vi ønsker bygget like mye som alle andre.

Planene som ligger til grunn nå, tar utgangspunkt i forventet folketall på Fornebu og kommunens øvrige behov for nye bygg, deriblant skoler, sykehjem, barnehager, helsestasjoner, parker, idrettsanlegg og veier.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Om Venstre skal ha troverdighet i forslaget om å bygge kirken raskt og i tillegg finansiere bygget allerede i neste budsjettår, må de vise hvor pengene skal komme fra. Det fortjener innbyggerne – og Venstre har nå fire måneder på seg til budsjettbehandlingen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.