Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kirke på Fornebu nå

Bærum kommunestyre har gjort vedtak om at det kan bygges opptil 11 000 boliger på Fornebu. Det betyr at det vil bli ca. 25000 innbyggere i tillegg til dem som bor på Snarøya. Det betyr at man kan vente ca. 30 000 innbyggere alt i alt. Snarøya har nå en ganske liten kirke som ble bygget som annekskirke til Høvik.

Da man startet utbyggingen på Fornebu var det mange som tenkte at her blir det så dyrt å bo at det bare blir pensjonister som kan kjøpe bolig på Fornebu. Da kunne det blitt 1,6 personer per bolig og ikke noe behov for barnehager og skoler. Det har vist seg å være helt feil. Aldersprofilen på Fornebu ligner ganske mye på det man ellers finner i kommunen. Den avviker derimot en del fra det man hadde ved utbygging på Rykkinn og i Lommedalen som var preget av bare nyetablerte familier. Innslaget av eldre som flytter til Fornebu er betydelig, men ikke så dominerende som mange forestilte seg ved byggestart for 15 år siden.

Det vil være en skandale om en kommune som Bærum ikke behandler alle sine innbyggere så likt som mulig. Det er ikke nok å peke på Telenor arena og si at her har kommunen sørget for en billig tomt. En kommunedel med 30 000 innbyggere trenger arenaer for annet enn idrett. Turområdet med badeplass langs sjøen er blitt svært vellykket. Nansenparken har mange kvaliteter. Man kan si at fritid og idrett er tilgodesett dersom man ser på Telenor arena som en idrettsbane, noe man vel ikke kan gjøre. Etter nytt vedtak om boligbygging kan vi regne med T-bane. Nye boligprosjekter annonseres. Det er derfor på tide at Bærum setter spaden i jorda på en kirke.

En moderne kirke vil gi tilbud til nærmiljøets barn, unge og eldre. Dersom man vil ha en ny kirke på plass i rimelig tid bør man stemme på noen som brenner for den.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.