Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kirke- og kulturbygg på Fornebu nå

FORNEBU: - Jeg oppfordrer alle gode krefter til å gå sammen om å omsette godord og lovnader til handling og realisere et kirke- og kulturbygg på tomten ved Fornebu S snarest, skriver innsenderen.

Bærum kommune vurderer nå å bruke tomten ved Fornebu S som er regulert til kirke- og kulturbygg, til andre formål og skyve kirke- og kulturbygget enda lenger ut i en uviss fremtid.

Dette er stikk i strid med beboernes ønsker. Vi har i tallrike innspill tatt til orde for at det vi trenger aller mest er flere møtesteder, også innendørs.

Les også: Savnet av møteplasser på Fornebu

Les også: Honnør til Fornebulandet vel

Les også: Fornebu, møteplasser, sambrukskirke og Høyre

Bibliotek, kirke, kino- og kulturtilbud er helt grunnleggende funksjoner i å skape byliv, som kommunen ellers er så opptatt av å få til på Fornebu.

En ny utsettelse er også i strid med anbefalinger fra «planrådsgruppe Fornebu» (2015): «Utførelsen av kirke- og kulturbygget bør igangsettes tidlig i utbyggingsfase 2» («Planfaglig vurdering av økt utbygging på Fornebu» side 8) og «Vi ser det som særlig viktig at et bibliotek som et uformelt møtested realiseres, ikke minst som et møtested fri for kjøpepress for barn og unge» (side 41).

Allerede i 2007 vedtok Bærum kommune at det skulle bygges et felles kirke- og kulturbygg på områdesenteret og at bygget skal «fremstå som et signalbygg/landemerke for Fornebu-området».

I 2004 var det blitt utarbeidet et prosjekt der en fastlegger funksjonene i områdesenteret ved Fornebu S.

Her skulle det være kirke, eldresenter, base for hjemmebaserte tjenester, boliger med service, omsorgsboliger, sentral helsestasjon, bibliotek, teatersal og utstillingslokaler for kunst.

Bærum kommune har i Fornebuerklæringen og i tallrike dokumenter snakket varmt om det gode nærmiljø og om å sette mennesket i sentrum: «I utviklingen av Fornebu skal menneskets behov og ønsker settes i sentrum slik at området skaper trivsel for beboere, nærmiljøet og andre brukere» (kommunedelplan 2 side 8).

I Bærum kommunes handlingsprogram 2018–2021 står det om områdesatsingen på Fornebu at en skal: « ... utvikle sosiale møteplasser og aktivitetstilbud som speiler behovene til ulike aldersgrupper i nærmiljøet» (side 55).

Obos har i lederartikler i Obos-bladet erklært at de ønsker ikke bare å bygge boliger, men å ta samfunnsansvar.

Jeg oppfordrer alle gode krefter til å gå sammen om å omsette godord og lovnader til handling og realisere et kirke- og kulturbygg på tomten ved Fornebu S snarest.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Biblioteket bør også lokaliseres ved Fornebu S og ikke ved flytårnet, fordi Fornebu S uansett vil være tyngdepunktet med hensyn til butikk- og servicetilbud, og bibliotek åpenbart vil få flere besøkende der.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.