Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Keiserens nye klær

– Viruskrisen har avslørt keiserens nye klær. Det er ingenting der, annet enn store ord og tomme løfter, skriver Jan M. Thalberg jr., leder for Bærum Frp.

FOTO: KNUT BJERKE

Fremskrittspartiet har de siste ukene lagt frem flere forslag til hvordan staten skal iverksette effektiv økonomisk aktivitet ettersom viruskrisen nærmer seg slutten og samfunnet igjen begynner å vende tilbake til normalen. Vi har nå flere hundre tusen arbeidsledige, og vi har et enormt behov for å komme oss på banen og igjen bli produktive.

Deler av det private næringslivet har fått kraftig medfart og trenger derfor noe tid til å komme seg på bena igjen. I mellomtiden er det staten som må trå til. Nå må vi sette i gang med veibygging, asfaltering, bygge- og rehabiliteringsprosjekter og modernisering.

For landet er lykken et oljefond, og dobbel lykke er flere hundre tusen ansatte i oljeindustrien som bidrar med massive skatteinntekter. Faktisk er en arbeidsplass offshore like lønnsom for statskassen som seks arbeidsplasser på land. Det gir grunn til ettertanke.

Man får hevede øyebryn når representanter for miljøpartier og miljøorganisasjoner snakker mest om hvem som bør nektes støtte fra staten og hvilke selskap som gjerne kan gå konkurs. Det argumenteres åpent for at Norwegian bør gå konkurs, med ytterligere tusenvis av nye klienter til Nav og tusenvis flere barn som plutselig kan havne i fattigdomsfella.

Det snakkes med store bokstaver om de nye grønne jobbene og de nye grønne næringene som skal erstatte alt som nå forsvinner.

Man skulle tro at et nedstengt samfunn med galopperende arbeidsledighet er som sendt fra himmelen for miljøpartiene. Et samfunn som knapt bruker fossildrevne transportmidler er deres drømmesamfunn servert på et gullfat, og endelig kan de legge frem alle sine offensive forslag til nye jobber som kan opprettes på et øyeblikks varsel. Ingen grunn til å savne «gammeldags» industri, nå er det bare å sette i gang med det nye.

Men faktum er at det ikke har kommet noen forslag. Ingen forslag fra grønn side. Faktisk ikke et eneste forslag til nye grønne jobber som kan iverksettes i dette øyeblikk.

Og dette fra politikere som innen ti år vil legge ned 300.000 oljerelaterte arbeidsplasser.

De må bidra til å skape omtrent 80 nye grønne arbeidsplasser hver dag de neste ti årene for å erstatte de arbeidsplassene som de vil fjerne, men de klarer ikke engang å komme opp med en lønnsom deltidsstilling.

Viruskrisen har avslørt keiserens nye klær. Det er ingenting der, annet enn store ord og tomme løfter.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.