Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kantklipping – nå også i marka

Hvorfor meie ned relativt lave og sakesløse planter i marka, mange av dem et godt næringstilskudd til stedlig insektliv, spør innsenderen.

Hvorfor meie ned relativt lave og sakesløse planter i marka, mange av dem et godt næringstilskudd til stedlig insektliv, spør innsenderen.

Foto: Nina Abrahamsen

Lenge har jeg fundert over fenomenet «kantklipp». Det kantklippes over det ganske land, men til hvilken nytte?

Nylig syklet jeg veien inn til Kampesætra og opplevde kantklipp også her. Til min store forundring. På denne veien, som er en bomvei, passerer et svært begrenset antall biler daglig, de fleste av bilistene kjenner vei og terreng godt og hemmes neppe av litt urter i veikanten.

Jo da, jeg kan skjønne at det skal kantklippes der sikten reduseres av høy og trafikkfarlig vegetasjon. Men hvorfor meie ned relativt lave og sakesløse planter, mange av dem et godt næringstilskudd til stedlig insektliv. Langs veien til Kampesætra flyr perlemorsommerfugler, blant annet keiserkåpe og mange andre sommerfuglarter. Her tanker humler og andre pollinerende insekter energigivende nektar, og nå var matfatet borte. Og sommerfuglene og humlene færre.

Nei, la oss slutte med ukritisk kantklipping, både her i kommunen og alle andre steder hvor man ukritisk barberer veikanten fra ende til annen. Ingen politiker som mener slik totalhøvling bør fortsette får min stemme.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.