Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kantklipping i Bærum

– Jeg synes det er fint at Målfrid Brekke tar opp denne problemstillingen, skriver innsenderen.

– Jeg synes det er fint at Målfrid Brekke tar opp denne problemstillingen, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

Målfrid Brekke skriver i Budstikka 15. juni at hun er sint over det hun oppfatter som unødvendig kantklipping i Asker og Bærum, og at noen politikere bør si fra.

Jeg kan godt være en slik politiker. Jeg synes det er fint at Målfrid Brekke tar opp problemstillingen. I Bærum Høyres program er vi opptatt av at blomsterenger skal få stå.

Når det gjelder kantklipping er det flere hensyn å ta.

Vi ønsker selvsagt ikke at kommunen skal bruke ressurser på det som innsender mener er unødvendig klipping heller, men det gamle Statoil-bygget i Sandvika ligger ikke på kommunal grunn, og det er ikke kommunens ansatte eller innleide som klipper der på vegne av kommunen. Det må være på oppdrag fra gårdeier. 

– Jeg takker for innspillet, skriver Dag Egil Strømme (H).

– Jeg takker for innspillet, skriver Dag Egil Strømme (H).

Foto: CHRISTIAN BREVIK

Når det gjelder kantklipping på kommunal grunn gjøres det etter skjøtselsplaner, og ofte gjør innleide firmaer jobben for kommunen. 

Det er viktig at ikke gangveier og annet gror igjen, og sikkerhet er viktig, men jeg er glad for at innsenderen påpeker at det kan være grunn til å se på praksisen.

Jeg har fått opplyst av kommunalsjefen at det kantklippes gjerne innen 1. juli og på sensommeren. Blomsterenger slås gjerne sent i august etter blomstring og pollinering.

Eksempler er engen ved Fleskum gård på Gjettum og tomten rundt Helgerud kirke.

Jeg er helt enig med innsender i at det er et mål at småblomstene får leve, og lover å be kommuneadministrasjonen å vurdere kantklipp én gang i året der det i dag gjøres to, gitt at det er forsvarlig for fremkommelighet og sikkerhet. 

Vi kan imidlertid ikke bestemme hvor ofte private eiendomsbesittere ønsker å klippe. Jeg takker for innspillet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.