Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kan fotballen flyttes fra Kadettangen til Hamang?

FREMMER FORSLAG: - Et alternativt sted for fremtidig plassering av banen kan være Hamangsletta. Sentralt i Sandvika på flat og godt drenert grunn, skriver Jan-Fredrik Larsen. Her ved Engervannet.

Budstikka hadde et oppslag hvor Kristoffer Andenæs foreslo flytting av fotballbanen på Kadettangen til Engervannet.

Et alternativt sted for fremtidig plassering av banen kan være Hamangsletta. Sentralt i Sandvika på flat og godt drenert grunn.

Les også: Eiendomsinvestor vil flytte fotballbane til innsjø

Les også: La Engervannet være i fred

Les også: Utfylling av Engervannet

Når Statens vegvesen neste år fjerner E16-veianlegget og frigjør deres egen grunn på cirka 33,3 da (33.323 kvm) som i sin tid ble ekspropriert fra Hamang papirfabrikk (med flere), kan det åpne seg et mulighetsrom her for ny bane.

Tomten til Statens vegvesen (oss) på Hamangsletta vil kunne gi god plass og tilfredsstille flere av de obligatoriske krav som måtte stilles til et baneanlegg.

I et eventuelt tribuneanlegg vil det kunne legges boliger og bli plass til næringsvirksomhet, kanskje forretninger, etter en utbyggingsmodell med urban integrering som siktemål som man også kan finne eksempler på mange andre steder.

Et baneanlegg her som har et ikke-overdimensjonert bybanevolum/nivå, vil ha en sentralitet i forhold til offentlige kommunikasjoner og andre sentrumsverdier i resten av Sandvika som blir god.

Banen kan i og for seg også tenkes som idrettsanlegg for en tilstøtende barneskole som i den lange utviklingsprosessen for Sandvika også har hatt det gamle Statoil-bygget (nå Aberdeen-bygget) som foreslått lokasjon.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Jeg har forstått at dette ikke er originale tanker. Men de er verdt å tenke også når man har perspektivet på hva man kan få til av folkelige friluftsaktiviteter på et større frigjort Kadettangen som i disse dager fremstår som et enda mer spennende frilufts- og rekreasjonsområde for Sandvika, ja, for hele Bærum!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.