Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kan Bærum få en Karsten eller Jakob?

– Hvorfor skal alle måtte dra til Rud – sannsynligvis med bil? skriver innsenderen om det nye friidrettsstadionet som er under bygging.

– Hvorfor skal alle måtte dra til Rud – sannsynligvis med bil? skriver innsenderen om det nye friidrettsstadionet som er under bygging.

Foto: NILS JOHAN DAHL

Nå er friidrett Norges beste verdensidrett på toppnivå. Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen – og Eivind Henriksen – har levert fantastiske prestasjoner de siste dagene.

De har gitt eller vil helt sikkert gi mange barn lyst til å prøve seg. Kanskje også voksne. Er Bærum rustet til å ta imot dem? Svaret er nei.

«Det satses på idrett i Bærum» skrev Bærum Idrettsråds leder Øivind Gladsø i Stikka 29. mai. Greit. Men i hans oversikt over nye anlegg er det veldig mange fotballbaner. I tillegg til et dyrt nytt Nadderud.

Vi trenger mer satsing på individuelle idretter. Derfor er det gledelig at svømming og turn omsider får sine haller. Bærum har gitt friidrett ett nytt anlegg de siste tiårene: innendørshallen på Rud-Hauger. Det er selvsagt bra. Men det nye stadion som bygges ved siden av hallen, er som kjent bare en erstatning for Nadderud. Det gjenstår å se om den blir en god erstatning.

Skal barn få prøve seg på den allsidighet friidrett representerer, må vi skape muligheter for det. Bare noen få skal bli topputøvere. Men mange vil ha glede av å prøve seg. Uten å ha så hårete mål som Karsten og ikke minst Jakob satte seg i ung alder.

Helge Hveem er professor emeritus i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, tidligere kommunestyrerepresentant for Bærum Venstre og friidrettsleder i Fossum IF på 1980-tallet.

Helge Hveem er professor emeritus i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, tidligere kommunestyrerepresentant for Bærum Venstre og friidrettsleder i Fossum IF på 1980-tallet.

FOTO: PRIVAT

Vi har én klubb som gjør jobben – Tyrving. Samtidig vet jeg at klubben ikke mener, som Gladsø skriver, at hallen og stadion på Rud er Tyrvings anlegg. De skal selvsagt være tilgjengelig for alle i bygden.

Men: Hvorfor skal alle måtte dra til Rud – sannsynligvis med bil? Idrettsanlegg er som Gladsø formulerer det, «investeringer i et godt lokalsamfunn». Det skal vel også gjelde for friidrett? Når Nadderud legges ned, er det ingen, selv ikke et enkelt, anlegg for friidrett i østre del av Bærum.

Hva med å begynne med å lage en firefelts løpebane og noen enkle kast- og spranganlegg rundt hver tredje fotballbane? Det kreves ikke så mye plass, og det koster ikke så mye. Det som kreves, er fantasi – og vilje.

Det kan virke som om kommunen mener at viljen må finnes i et idrettslag. Da siterer jeg igjen Gladsø: « … anleggene brukes også av mange som ikke er medlem av idrettslag». Interessen vil som sagt øke etter OL. Samtidig viser jeg til økonomene som sier at tilbudet skaper sin egen etterspørsel. Er anlegget der, brukes det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.