Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kammerkonsert uten korona

– Musikerne leverte en kammerkonsert av meget høy kvalitet, skriver innsenderen. Her fra en tidligere konsert med Bærum symfoniorkester i Jar kirke, høsten 2021, da orkesteret ble tildelt Bærum kommunes kulturpris.

– Musikerne leverte en kammerkonsert av meget høy kvalitet, skriver innsenderen. Her fra en tidligere konsert med Bærum symfoniorkester i Jar kirke, høsten 2021, da orkesteret ble tildelt Bærum kommunes kulturpris.

Foto: KNUT BJERKE

Bærum symfoniorkester har siden det ble opprettet i 1951, vært til stor glede for kommunens innbyggere. 

Etter som årene gikk ble det stadig viktigere for Bærums kulturliv å få et moderne brukshus. Det ble mange debatter i kommunestyret før arkitektkontoret Snøhetta fikk oppgaven å utforme bygget. Bærum Kulturhus ble innviet 4. september 2003 og ble en etterlengtet scene for konsert, dans og teater i Sandvika, Bærum kommune. 

Bærum symfoniorkester hadde sin første nyttårskonsert der i 2004. Orkesteret ble da utpekt som kulturfyrtårn i Bærum kommune, noe alle kunne være stolte over. 

I flere år var det en selvfølge at formannskapet satt på «orkesterplass» og nøt årets nyttårskonsert. Symfoniorkesteret, anerkjente solister og vakker ballett gjennomført av Happy Feet har gledet bæringene i mange år.

Koronapandemien forårsaket at det ikke ble nyttårskonsert hverken i 2021 og 2022. Det var derfor en stor glede da smitteverntiltakene ble opphevet lørdag 12. februar kl. 10.00. 

Klokken 14.00 samme dag var jeg på plass i Jar kirke. Det var en god følelse å kunne gå rett inn uten å registrere seg, spritflaskene og munnbindene var forsvunne. Jeg kunne selv velge hvor jeg ville sette meg, uten å bli henvist til «riktig» avstand mellom benker og setenummer.

Liv Wergeland Sørbye (74) er nestleder i Bærum KrF.

Liv Wergeland Sørbye (74) er nestleder i Bærum KrF.

FOTO: PRIVAT

For orkesteret var opphevelsen av koronatiltakene noen få timer tidligere oppmuntrende. Programmet for konserten var imidlertid nøye planlagt med tanke på å unngå smittespredning. Orkesteret var delt opp i tre grupper som spilte hver sine stykker. Dette gjorde at det var god avstand mellom de enkelte musikerne. 

Treblåserne startet med et flott stykke av Joachim Raff: Sinfonietta opus 188. Deretter fulgte Messingensemblet med blant andre Kjell Roikjer med «Variasjoner og finale over en norsk folkevise». Avslutningsvis kom strykeensemble med verker av Henry Purcell, Fredrick Delius og Gustav Holst med følgende stykker: Chaconne i g-moll, To akvareller og St. Paul’s Suite opus 29.

Bærum symfoniorkester består fortrinnsvis av amatørmusikere. I løpet av de siste årene har mulighetene for felles øvelser vært redusert. Likevel leverte musikerne en kammerkonsert av meget høy kvalitet.

Jeg er optimistisk og gleder meg til nyttårskonserten i Bærum Kulturhus i 2023.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.