Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kafé Artista skal ikke rives, og flerbruk er vårt mål

– Det vurderes om sambruk mellom tradisjonell kafé på dagtid og ungdomskafé på kveldstid kan kombineres. Huset skal ikke rives, skriver kommunestyrerepresentant og hovedutvalgsleder Dag Egil Strømme om bygget (bak) som huser kafeen Artista på Kadettangen.

– Det vurderes om sambruk mellom tradisjonell kafé på dagtid og ungdomskafé på kveldstid kan kombineres. Huset skal ikke rives, skriver kommunestyrerepresentant og hovedutvalgsleder Dag Egil Strømme om bygget (bak) som huser kafeen Artista på Kadettangen.

Foto: CHRISTIAN BREVIK

Det har vært stor interesse for å redde kafé Artista den siste uken, med flere avisinnlegg.

Saken er den at vi politikere også ønsker å redde det gule huset.

Inntil for kort tid siden mente flere at huset burde rives for å gi bedre vei og fremkommelighet for store kjøretøy som skulle ytterst på Kadettangen. Det ønsket ikke vi i Høyre, vi mener at det lille gule huset fortsatt må få leve. Nå mener altså både politikk og administrasjon det.

Eiendomsavdelingen i kommunen satte for mange år siden kafédriften ut på anbud, og dagens driver vant for seks-syv år siden, men 31.08.21 gikk avtalen ut. Nå kan kommunen velge hvordan huset skal brukes i årene fremover. Det har tatt noe tid å vurdere dette, og i mellomtiden har dagens driver fått forlenget avtalen ut året. En ytterligere forlengelse kan sikkert være mulig om partene ønsker det, men det er startet en prosess for å vurdere økt bruk av huset til flere målgrupper.

Det siste året har hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i samarbeid med ungdomsrådet i Bærum jobbet for at Kadettangen 22 skal bli stedet for uorganiserte/egenorganiserte ungdom. Det er bevilget 3 millioner kroner til dette.

I tillegg til et utendørs aktivitetsareal har et ungdomshus/innendørs lokale med mulighet for aktiviteter og en matbit stått høyt på ønskelisten i flere år, og kommunedirektøren har jobbet med å løse dette.

Det vurderes om sambruk mellom tradisjonell kafé på dagtid og ungdomskafé på kveldstid kan kombineres. Det kan bli en kafé som vil fylle behov for voksne brukere av området på dagtid og ungdommen på ettermiddags- og kveldstid.

En klassisk vinn-vinn-situasjon og doblet bruk av huset er målet. Da må nok interiøret være mer robust for allsidig bruk, men vi tror det er mulig å få til privat eller kommunal drift som kan få til kombinasjonsbruk av dette lokalet på en god måte.

Huset skal ikke rives, og kafédrift ønskes videreført inntil det eventuelt blir endrede forutsetninger for indre del av Kadettangen.

Vi vet godt at det ikke finnes seniorsenter eller ungdomshus i Sandvika. Dette kan være en måte å løse deler av behovet for begge målgrupper.

Vi venter i spenning på kommunedirektørens forslag til bruken av det gule huset til glede for flere enn i dag.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.