Må fortsatt være en Sandvika-klubb

VIL BLI: Styreleder Sjur Aalvik snakker gjerne med kommunen om alternative løsninger, men tror at Bærum Sportsklubb blir værende på Kadettangen i mange år fremover.

VIL BLI: Styreleder Sjur Aalvik snakker gjerne med kommunen om alternative løsninger, men tror at Bærum Sportsklubb blir værende på Kadettangen i mange år fremover. Foto:

Bærum kommune har store planer for fremtidens Kadettangen.

DEL

Dette er Budstikkas lederartikkel tirsdag 28. februar 2017.

Om ikke lenge er det klart for festivalplass og ny og større badestrand med stupetårn. At planene ikke omfatter Bærum Sportsklubb, virker åpenbart.

Les også: Bærum sportsklubb kan bli flyttet fra Kadettangen

Før sommeren vil rådmannen legge frem en mulighetsstudie for det området der fotballbanen og klubbhuset i dag ligger. Høyre-politiker og mik-leder Morten Skauge er klar på at mulighetsstudien må omfatte mulighetene for å flytte Bærum Sportsklubb. «Ideelt sett hadde nok klubben ønsket å bli værende. Men det er flere hensyn å ta. Kadettangen har en unik beliggenhet, og har kvaliteter som gjør området attraktivt for hele Bærums befolkning», sier Skauge til Budstikka.

Kommunaldirektør Arthur Wøhni legger til at kommunen har begynt på noen forsiktige utredninger, men at det er et stykke frem. «Den mest krevende jobben blir uansett å finne et nytt sted til Bærum Sportsklubb innenfor området Sandvika», fastslår kommunaldirektøren.

Vi synes Skauge og Wøhni oppsummerer situasjonen på en grei måte. Som grunneier og plan- og reguleringsmyndighet har Bærum kommune ansvar for å tenke fremover. At Kadettangen i fremtiden ikke kommer til å ha et idrettsanlegg som i dag, må innbyggerne akseptere – også Bærum Sportsklubb.

Selvsagt er det vemodig. I mer enn hundre år har tangen vært benyttet som idrettsplass. Først og fremst av Bærum Sportsklubb, men i lange perioder også av Tyrving. Bærum Sportsklubb (opprinnelig Grane, senere Mode) har hatt Kadettangen som hjemmebane siden klubben ble stiftet i 1910. Her har titusener av barn og unge drevet idrett i sitt nærmiljø, og her har det vært spilt olympiske ishockeykamper. Kadettangen er en viktig del av Sandvikas historie.

Det er godt mulig at anlegget på Kadettangen ikke er noen fryd for øyet. Men det gjør nytten for både Bærum Sportsklubb og Tyrving, som disponerer hver sin halvdel av klubbhuset. Bærum Sportsklubb er ikke en Bærums-klubb, det er først og fremst en Sandvika-klubb. Skal klubben tvangsflyttes fra Kadettangen, må forutsetningen være at det skaffes et fullgodt erstatningsanlegg i Sandvika, ikke et annet sted i kommunen. Hit må klubbens mange hundre fotballspillere kunne komme på sykkel eller til fots. Dette er Bærum kommunes ansvar, og må få akkurat like mye kommunal oppmerksomhet som planleggingen av «nye» Kadettangen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Ikke minst er det viktig at disse prosessene foregår parallelt. Erstatningsanlegget – enten det blir på Hamang eller ved Sandvika videregående – må være klart når klubben forlater Kadettangen, ikke senere.

Dette er Budstikkas lederartikkel tirsdag 28. februar 2017.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags