Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kadettangen trenger den siste finish

– Kadettangen er Sandvikas ansikt mot fjorden. Nå må vi gi dette ansiktet den siste finish. Det gjør vi med å fornye idrettsanlegget med et lite, intimt stadion og finner en annen plass for hallen, skriver innsenderen.

Foto: Knut Bjerke

Nå har vi igjen fått en debatt om idrettsanlegget på Kadettangen, et anlegg som i over 100 år har vært et sentrum for byens idrettsungdom.

Denne idrettsbanen har gjennom tidene vært til glede for både gammel og ung. Her er det spilt NM-finaler både i ishockey og bandy, med flere kongepokaler til vår lokale klubb, og OL-kamper i ishockey. 

Dette er et idrettsanlegg med lange tradisjoner og sjel. Her har Sandvikas barn og unge i årevis fått sin første idrettsopplevelse. 

Som født og oppvokst her i Sandvika, var dette stedet hvor jeg og mine jevnaldrende brukte mesteparten av vår ungdoms fritid med fotball om sommeren og bandy om vinteren. Tangen var vårt annet hjem. Som godt voksen er dette en tid jeg ser tilbake på med stor glede.

I dag trenger vi å rehabilitere anlegget. Det kan vi alle være enig om. Vi som daglig ferdes på vår flotte promenade, ser aktive ungdommer som er opptatt av idrett og lek. Både på Kadettangen og ut på de flotte gressbanene på Kalvøya. Her er det yrende liv med kamper og trening for Sandvika og omegns unge.

Jeg har aldri vært mer enig med vår tidligere varaordfører Ole Kristian Udnes som skriver at Sandvika stadion bør ligge der den nå ligger, også i fremtiden. Den er etter min mening ikke flyttbar. 

Vi skal nå starte en storstilt bygging av boliger i Sandvika sentrum, som riktignok blir altfor høye, og det skal etableres en helt ny bydel på Hamang. Disse boligene må få en pris som gjør at barnefamiliene kan se seg råd til å kjøpe disse leilighetene. 

Med disse familiene kommer det flere barn og unge som også trenger et idrettsanlegg i nærmiljøet. Næranlegg som foreldre ikke behøver å kjøre til, men som de unge selv kan komme til enten gående eller på sykkel. 

Dette er miljøvennlig i Bærums ånd. Det er helt riktig som Udnes skriver, det er ingen plass for et slikt idrettsanlegg annet sted i Sandvika.

Kadettangen er Sandvikas ansikt mot fjorden. Ansikter trenger innimellom også et løft. Nå er tiden der. 

Bærum kommune har brukt flere hundre millioner på en kjempeflott promenade og badestrand. Samtidig har vi perlen Kalvøya rett på utsiden. Dette har vært med på å sette Sandvika på kartet. Vi har fått en positiv omtale som aldri før. Folk kommer langveisfra for å benytte seg av denne perlen.

Nå må vi gi dette ansiktet den siste finish. Det gjør vi med å fornye idrettsanlegget med et lite, intimt stadion og finner en annen plass for hallen som vi alle kan være enig om, ikke er noe vakkert syn. 

Det er viktig at et slikt anlegg er med på å skape liv og røre på Kadettangen, med kafeer og serviceanlegg både for gående og for båtfolket. Her bør det være mange muligheter. Det er ingen grunn til å vente.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.