Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Julian (16): Hør oss, se oss!

Julian Hvaal Strømstad
Julian Hvaal Strømstad
Foto: Privat

Kjære dere som styrer.

Jeg skriver direkte til dere, på vegne av det jeg opplever nå er en desperat generasjon. En desperat ungdom, som taler for alle. Et fellesskap.

Se oss! Hør oss!

I en tid som denne er vi alle desperate. Flere voksne ønsker å reise utenlands. Flere voksne ønsker å dra tilbake på jobb. Flere voksne ønsker mye. Det kan de stort sett. For de er vaksinerte. Det er ikke vi. Barn og unge.

Vi har alle tapt mye, og det er lite vi kan få tilbake.

Vi har alle hørt godt etter når Regjeringen har talt. Det har vært pressekonferanser etter pressekonferanser, oppdateringer etter oppdateringer, og tiltaksnivåer etter tiltaksnivåer.

Dere har alltid hatt vår oppmerksomhet. Men har vi deres?

Norges ungdom er sårbare. Norges ungdom er festglade. Norges ungdom er hyperaktive. Vi er alle forskjellige, men en ting har vi alle til felles. Vi er lei.

Smitten eksploderer rundt oss, og vi ungdommer føler oss usynlige i regjeringens håndtering av pandemien. Vi føler at våre meninger, våre tanker ikke blir inkludert. Selv om vi er de mest utsatte for pandemien i dag. Dere har sluppet pandemien fri blant oss. Blant barn og unge. Vi som ikke er beskyttet gjennom vaksinering. Vi.

Ungdommen er mest utsatt for koronaviruset nå. Det er oss. Vi. Tirsdag var det 1.800 nye smittede i landet. Over halvparten av disse er barn og unge i alderen 10-19 år.

Ungdommer som nettopp har startet videregående opplæring. Ungdommer som nettopp har startet på ungdomsskolen. De mest sårbare er mest utsatt. Vi.

Vår tillit til dagens regjering er svekket.

Vi føler det så sterkt. Vi mister ungdomstiden vår! Det er mange som forteller om dårlig psykisk helse. Mange av dem tør ikke si hvordan de egentlig har det når voksne spør. Dere sier dere skal ta tak. Hvorfor gjør dere ikke det?

Hvorfor sier dere at dere hører på oss, når dere ikke gjør det?

Kjære Erna Solberg. Kjære Regjering. Vi ber om at dere skal begynne å lytte. Vi trenger å bli hørt. Sett oss på rødt nivå i 3 uker. Ta tilbake kontrollen. Det kjennes som om dere spiller russisk roulette med våre liv.

Vi har mistet en periode av livet vi aldri kan få tilbake. Da ber vi dere ikke gamble med våre liv fremover. Vi er desperate.

Hør oss. Se oss. Vær så snill.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.