Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Jubelen har stilnet

En hovedarena med plass til 15.000 tilskuere på idrettsarrangement var en del av planene for ombygging av Telenor Arena. Nå har planene strandet.

En hovedarena med plass til 15.000 tilskuere på idrettsarrangement var en del av planene for ombygging av Telenor Arena. Nå har planene strandet.

Foto: REIULF RAMSTAD ARKITEKTER (ILL.)

Det var ikke det lykkeligste døgnet i Håndballforbundets seiersvante historie. Sent tirsdag kveld rotet Norge bort en seksmålsledelse mot Sverige. Sander Sagosen satte det siste, avgjørende skuddet utenfor mål. EM-semifinalen glapp.

Noen timer senere, onsdag morgen, mottok formannskapets medlemmer i Bærum en e-post. Den inneholdt et brev fra Rasmus Sandnes, administrerende direktør i Euforum, selskapet som eier Telenor Arena.

I brevet la Euforum det nåværende arenaprosjektet dødt. Regnestykket gikk ikke opp. Den storstilte ombyggingen av Telenor Arena, beregnet til over 1 milliard kroner, var ikke forsvarlig.

En ombygging som så langt er blitt bejublet – også av Budstikka.

Det har lenge vært klart at den nåværende driftsmodellen for Telenor Arena er krevende. Hallen ble ikke den storstuen den skulle bli for Stabæk. Store arrangementer har det vært tidvis skrint med, også før pandemien. Et høyere aktivitetsnivå er nødvendig, for å gi økonomisk bærekraft.

Derfor var det som manna fra himmelen, da Håndballforbundet kom på banen i spissen for et samarbeid, som inkluderte 17 andre særforbund. 

For Bærum betyr det tilbake til tenkeboksen. Fornebu-samfunnet skal utvikles uansett.

Sammen med Euforum la de frem sine planer. Det skulle bli en hovedarena med 15.000 tilskuere på idrettsarrangement og 20.000 på konserter. Planen var å arrangere håndball-VM i 2025 her og ishockey-VM i 2027.

Resten av hallen skulle bygges med flere håndballflater og tilrettelegging for en rekke idretter.

For Bærum var dette et columbi egg. Skolene kunne bruke anlegget på dagtid. Breddeidretten på kveldstid og i helger. Alt innenfor et allerede eksisterende areal. 

Er det rart folk jublet?

Nå har jubelen stilnet. 

For Håndballforbundet er dette i det store perspektiv en større nedtur enn Sagosens bomskudd i Bratislava. 

For Bærum betyr det tilbake til tenkeboksen. Fornebu-samfunnet skal utvikles uansett. 

Skolebehov er varslet skjøvet på, men om noen år kommer det ungdomsskole og videregående skole her. Både skolene og Fornebus befolkning vil ha behov for idrettsanlegg og kulturarenaer.

Spørsmålet er hvem som har ideen som kan vekke jubel og begeistring igjen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.