Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Jordvern er ingen spøk

– Jordene på Gjettum er en del av et landskap av nasjonal verdi. Vi er her inne i de områdene som definerer Bærum som landskap med vår særpregede geologi og naturmangfold, skriver Eirik Bøe.

– Jordene på Gjettum er en del av et landskap av nasjonal verdi. Vi er her inne i de områdene som definerer Bærum som landskap med vår særpregede geologi og naturmangfold, skriver Eirik Bøe.

Foto: JOHAN MALVIK

Høyre sammenligner epler med pærer i et tappert forsøk på å vri seg unna egen politikk.

Det er lov å prøve seg, men det blir litt drøyt når Høyre legger frem usaklige fakta.

 I mitt innlegg om kulturlandskapet i Bærum skrev jeg at jordvernet i denne perioden 2019–2023 så langt har vært en vits. Høyre svarer med tall og fakta fra perioden 2015-2019? 

Det bidrar ikke til mer humor, men forsterker alvoret. I perioden 2019–2021 så langt planlegges nedbygging i Busoppveien, Jarenlia og på Gjettum.

Det som kanskje er enda mer foruroligende er at det trekkes frem at alle vil bevare natur, men vi skal dele på både goder og ulemper. Betyr det at Høyre fortsatt mener at nedbygging av urørt natur er noe vi har plikt til å gjøre? 

Jeg garanterer at det finnes ingen forventninger om at dette i Bærum, annet enn hos dem som bygger og selger.

Dette minner meg om Prøysen og bordet som ble til fjel. Bærum har delt, og delt, og delt, vi har rett og slett ikke mer urørte områder å dele. 

Bærum deler med Oslo Vest et helt eventyrlig press som har pågått i snart 100 år. Det er ingen politikere ved sine fulle fem som kan foreslå å bygge ut Maridalen, Ekebergsletta eller Sørkedalen. Kulturlandskapet i Oslo er i praksis fredet. Det er en selvfølge for alle partier at dette er et felles gode.

I Bærum er jordene på Gjettum er en del av et landskap av nasjonal verdi og grenser både til marka og naturreservatet Kolsås/Dælivann. Vi er her inne i de områdene som definerer Bærum som landskap med vår særpregede geologi og naturmangfold. Det er Bærum kommunes oppgave å bygge oppunder og ikke svekke disse nasjonale verdiene.

Venstre og sikkert mange med oss er tross alt glad for å høre at Høyre sier at de ved revisjonen av arealplanen for Bærum legger opp til strengere vern av naturlandskap, grønne lunger og matjord. 

Vi har hørt det før, men må tro at verden stadig går fremover og ser frem til å senke guarden inn mot planrevisjonen og tre inn et konstruktiv samarbeid om å ta vare på våre felles verdier. Det fortjener Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.