Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Jobbes det helt planløst?

– På Signaturtorget som er området foran Meglergården og Signaturgården, er vi naboer til det som skal bli Bekkestuas nye torg, rystet av å følge med på fremdriften. Her jobbes det helt planløst, skriver innsenderen.

– På Signaturtorget som er området foran Meglergården og Signaturgården, er vi naboer til det som skal bli Bekkestuas nye torg, rystet av å følge med på fremdriften. Her jobbes det helt planløst, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Bærum kommune arbeider nå med å skape to nye offentlige rom på Bekkestua – Bibliotektorget og Signaturtorget.

Intensjonene er gode – men Bærum kommune har nå helt mistet styringen og kontrollen, og delegert den videre fremdriften til en entreprenør som igjen har delegert arbeidet ned til noen underentreprenører som ikke har forstått hva som skal utføres og heller ikke vet hva god arbeidsmoral er.

På Bibliotektorget – den lille flekken foran biblioteket – begynte man å jobbe høsten 2019. Kommunen annonserte at arbeidene skulle ferdigstilles våren 2021. I mange måneder nå har arbeidet stått stille. Ingen fremdrift. Nå virker det som mulig ferdigstillelse kan skje våren 2022 – ett år etter annonsert lovnad. 

På Signaturtorget som er området foran Meglergården og Signaturgården, er vi naboer til det som skal bli Bekkestuas nye torg, rystet av å følge med på fremdriften.

Her jobbes det helt planløst. Arbeidsfolkene kommer sent og forsvinner tidlig, og ingen jobber lenger på fredager. Man slipper endog å jobbe inn fredagen.

Våren 2021 ble det støpt en cirka 30 meter lang og 2 meter høy forstøtningsmur i brun betong som skal hindre terrenget fra å gli ut. Her ble det brukt plater til forskaling, noe som er svært vanlig på slike arbeider.

– Prosjekt «mur» og prosjekt «platting» har en prislapp på mange millioner kroner (kanskje tosifret) som nå er skuslet bort på ingenting, skriver innsenderen.

– Prosjekt «mur» og prosjekt «platting» har en prislapp på mange millioner kroner (kanskje tosifret) som nå er skuslet bort på ingenting, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Men noen fant ut at dette ble feil. I Østre Bærum bruker man vel kun høvlet virke (stående planker). Derfor ble hele forstøtningsmuren med armering revet ned i slutten av mai.

Tidlig i juni startet man på nytt med å forskale, men nå med virke (planker), og muren ble igjen støpt med brun betong.

Men denne gangen ble deler av muren skjev. Årsaken var at plankeforskalingen ga etter for presset.

Gode betongfolk ville aldri finne på å støpe en så høy mur i en støp. Først støper man sålen, så selve muren.

I oktober begynte man derfor å rive ned deler av muren – igjen. Og som ble skjøtet og støpt på nytt noen uker senere.

Men nå fremstår muren i to forskjellige brunfarger. Derfor skal også denne muren trolig rives ned for så å bli støpt opp på nytt – igjen.

Det er vi, innbyggerne i Bærum, som til slutt må betale for alle fadesene og svært slett arbeid.

I oktober ble det støpt en stor betongplatting (som underlag for heller) på til sammen 600 kvadratmeter og med 30 cm tykk såle langs husfasaden på Signaturbygget og Meglergården. Plattingen inneholder mye tradisjonelt armeringsjern og cirka 1.000 meter med varmesløyfer (røde plastrør til frostvæske for snøsmelting).

Men kommunen ville ikke godkjenne støpearbeidet utført av entreprenør. Derfor ble det i november heist ned en betongsag for å sage den flotte, ferdigstøpte plattingen med rør og armering i biter, for senere å kjøre bitene vekk. Og nærmere jul skal det igjen støpes en ny platting med armering og varmerør.

Kommunen som prosjekteier må heretter begynne å følge mer med. Den ansvarlige prosjektlederen fra kommunen må finne frem vernehjelmen og ta hyppige og uanmeldte kontroller.

Prosjekt «mur» og prosjekt «platting» har en prislapp på mange millioner kroner (kanskje tosifret) som nå er skuslet bort på ingenting.

Det triste her er at det er vi, innbyggerne i Bærum, som til slutt må betale for alle fadesene og svært slett arbeid. Og i tillegg må vi tåle minst fire-fem måneders utsettelse av prosjektet «Signaturtorg».

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.