Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Jo visst står E18 på spill

– Høyre er garantisten for E18 Vestkorridoren, skriver Morten Skauge.

– Høyre er garantisten for E18 Vestkorridoren, skriver Morten Skauge.

Foto: TRINE JØDAL

Budstikka spurte i et oppslag 2. september lokale toppkandidater til Stortinget om deres partier vil sikre ny E18 som planlagt. 

MDGs kandidat svarte at partiet ønsker å stoppe etappene til Slependen og Drengsrud. Senest 25. august hadde MDGs toppkandidater et innlegg med tittelen «MDG gir ikke opp å stoppe E18.»

Rødts kandidat mener på sin side at løsningen for Lysaker-Ramstadsletta må nedskaleres, mens SV er enda tydeligere og sier i klartekst at partiet er motstandere av ny E18. Senterpartiets svar er at det er for tidlig å ta stilling til prosjektets to siste etapper.

Meningsmålingene tyder på at Jonas Gahr Støre er avhengig av støtte fra enten MDG eller Rødt, eller kanskje begge to, dersom han skulle bli statsminister for en rødgrønn regjering. 

Det innebærer at fire av fem partier i en ny flertallskonstellasjon enten sier nei til hele eller deler av E18 Vestkorridoren, eller ikke er i stand til å gjøre rede for hva de mener. Det bør bekymre alle som er opptatt av å løse transportutfordringene i vår region.

Å fullføre ny E18 vestover er avgjørende både for å redusere kork og kaos, legge til rette for klimavennlig transport og for å sikre utviklingen i Bærum og Asker. 

Høyre er garantisten for at E18 Vestkorridoren gjennomføres som planlagt, inkludert til Slependen og Drengsrud.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.