Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Jo, det har hensikt å stemme på Pensjonistpartiet, Ole

John John Bruseth (62) fra Bærum er 1.-kandidat for Pensjonistpartiet i Akershus.

John John Bruseth (62) fra Bærum er 1.-kandidat for Pensjonistpartiet i Akershus.

Foto: Antara Roychowdhury/Reflexon

I sitt innlegg i Budstikka 11. august proklamerer Ole Arnt Westberg at det har «ingen hensikt å stemme på Pensjonistpartiet», og at velgerne bør melde seg inn i Senior Høyre/stemme på Høyre ved stortingsvalget i september.

Nå må jo representanter for Høyre og Høyres sympatisører få drive valgkamp og velgerkommunikasjon slik de ønsker, men Pensjonistpartiet tror ikke at velgerne trenger den leksjon i politisk spill og taktikkeri som Ole Arnt Westberg fremfører. 

Jeg tror de fleste velgere er fullstendig i stand til å gjøre sine egne fornuftige valg uten å bli belært om hvordan de skal stemme.

Men på ett område skal jeg gi Ole Arnt Westberg rett: «Pensjonistpartiet er som vanlig på hugget». 

Våre tillitsvalgte er til stede på politiske arenaer hvor politikk utformes – med fakta, klare meninger og velbegrunnede standpunkter. Gjennom god innsikt, konstruktive forhandlinger og hensiktsmessig allianser sikres gjennomslag for Pensjonistpartiets synspunkter i mange viktige saker. 

Dette dokumenteres godt av de resultater som er oppnådd de siste årene i Bærum og andre kommuner hvor Pensjonistpartiet er representert i lokalpolitikken.

Tenk hvilke resultater vi kan oppnå når Pensjonistpartiet også blir representert i rikspolitikken – fordi seniorer representerer en fantastisk ressurs for samfunnet. 

Pensjonistpartiets kandidater til stortingsvalget er gode eksempler på dette. De har alle bred erfaring fra et «levd liv» utenom «den politiske lekegrinden». Jeg tror mange er enige med oss når vi påstår at uten denne livsvisdommen mangler det et vesentlig innslag i politikken.

Jeg håper derfor at seniorer ved dette valget vil opptre som en mer samlet politisk gruppering, slik at også eldre får den påvirkningskraft på styringen av samfunnet vi har krav på i henhold til vanlige demokratiske spilleregler. 

Pensjonistpartiet er i så måte et godt alternativ fordi vi fører en politikk som er frikoblet fra tradisjonelle politiske skillelinjer som rødt, grønt eller blått. 

Politikken vår er heller ikke preget av ulike doktriner eller «-ismer». Vårt fokus er å finne løsninger på våre kjernesaker som alle kan identifisere seg med – uavhengig av tidligere politisk tilknytning.

Pensjonistpartiet er selvsagt brennende opptatt av politiske saker som er viktige for seniorer, men vi er også forkjempere for en politikk med fokus på gode levekår og en trygg fremtid for alle befolkningsgrupper. 

Vårt overordnede mål er å sørge for at kommende generasjoner får et enda bedre liv og enda flere muligheter enn det vi fikk.

Så da håper jeg du ut fra det jeg skriver ser at det har stor hensikt å stemme Pensjonistpartiet, Ole.

Godt valg til deg og alle dere andre!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.