Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Jeg underes på om dette kan være en del av et «Bærums-syndrom»?

Artikkelforfatteren lurer på om det er et «Bærums-syndrom» å ikke hilse på hverandre i det offentlige rom, for eksempel når man går tur til Sæteren gård eller andre steder i marka.

FOTO: KARL BRAANAAS

I Budstikka 9. juli forteller Finn-Erik Vinje at han savner at folk hilser tilbake når han møter dem i marka. Sist jeg gikk på tur til Østernvann, hilste bare omtrent halvparten av dem jeg møtte.

Jeg underes på om dette kan være en del av et «Bærums-syndrom»? Jeg besøker Sandvika storsenter fra tid til annen og parkerer alltid på det øverste planet. Da tar jeg heisen ned de fem etasjene og opplever en total taushet inne i heisen, selv om det står én eller flere personer der. Ingen hilser eller sier et eneste ord. 

Jeg har bodd i Fredrikstad i perioder og besøkt byens kjøpesenter «Torvbyen» mange ganger. Alltid når man kommer inn i heisen der, så sier folk hei og kommer også ofte med en liten kommentar, enten om været eller noe annet hyggelig. 

Men i heisen i Sandvika er det som sagt ikke mye å rope hurra for.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.