Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Jeg spør igjen – hva mener Tonje Brenna?

Kari Sofie Bjørnsen (H) er ikke fornøyd med svaret fra fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap).

Foto: KARL BRAANAAS

Fredag 10. januar hadde jeg et innlegg i Budstikka der jeg utfordret fylkesrådsleder Tonje Brenna på hvordan hun har tenkt å løse Vestkorridoren E18.

Brenna kom raskt på med et innlegg. Brenna er enig med oss i Høyre om at det er viktig å legge til rette for tettstedsutvikling i Asker og Bærum, og at det er viktig med brede partipolitiske forlik. Det er bra.

Prisen på prosjektet er høy. Alle skulle ønske at man kunne bygge vei og tunneler billigere enn vi ser i dag. Fagfolkene jobber derfor med å se på hvordan man kan få ned kostnadene, og vi som politikere følger selvfølgelig med på det.

Det kan dessverre se ut som enigheten stopper der. Brenna sier at «viktige elementer i kollektivløsningen» nå er lagt til side, for eksempel bussterminal på Lysaker. Hun sitter da vitterlig i posisjon til selv å sørge for at den er en del av prosjektet, så det lar seg løse. 

Et viktigere poeng er at ny E18 er kjempeviktig for bedre kollektivløsning. Egen bussfil uten hindre, og bedre flyt for kollektivtrafikken på lokalveiene. Bussterminal i Asker. Smartere veisystemer. Fortetting av boliger og arbeidsplasser nær kollektivknutepunkter er også svar på miljø- og klimautfordringer.

Jeg mener fremdeles Brenna må forklare nærmere hvordan dette skal løses når hun ikke ønsker at ny E18 skal realiseres. Innbyggerne fortjener klare svar. Det har de ikke fått så langt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.