Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Jeg savner helsesykepleieren min

Sara Vatn påpeker at mange elever har kompliserte problemer som ikke kan vente til etter sommeren, når helsesykepleierne er tilbake,

FOTO: PRIVAT

Jeg er elev på en ungdomsskole i Asker kommune. Der har de nå prioritert vekk helsesykepleierne. Vi har nå vært uten helsesykepleier i over to måneder. På toppen av dette vil de mest sannsynlig ikke komme tilbake før tidligst i september. Da har vi vært uten dette tilbudet i et halvt år.

Regjeringen og Stortinget sier vi må prioritere barn og unge, at de er det viktigste vi har. Dette mener jeg at Asker kommune ikke gjør. Senest mandag 25. mai sa helseminister Bent Høie følgende: «Det har vært tyngst for dem som hadde det tungt fra før, « … ny forskning viser at ungdom nå føler seg mer ensomme og mindre fornøyde med livet enn før. Det er svært viktig at tjenestene og tilbudene som har vært stengt eller redusert åpner så fort som mulig på en trygg måte. Og jeg vil si dette til deg som strever med tunge tanker, fortell det til noen du stoler på eller ta kontakt med helsetjenesten. Snakk med fastlegen, en helsesykepleier, en psykolog, ring legevakten eller en hjelpetelefon».

Problemet er at jeg ikke har en helsesykepleier. Det er ikke bare bare å gå til fastlegen eller ringe en hjelpetelefon. De som gikk til en helsesykepleier før korona krisen har fått tillit til hun/han. Mange har kompliserte problemer som ikke kan vente til etter sommeren. Vi elever har allerede ventet lenge nok. Dette er en prioritering som rammer veldig mange, særlig siden Asker kommune er en stor kommune med mange innbyggere. 

I Bjørnafjorden kommune har helsesykepleierne kommet tilbake i nesten normal drift. De var også tilgjengelig på telefon og e-post under hele perioden.

Helsesykepleierne har blitt brukt til andre ting under koronaepidemien, de har jobbet med koronatesting og de har svart på koronatelefonen. Dette fungerte bra frem til vi elever kom tilbake på skolen, da burde også helsesykepleierne returnert. Jeg mener man kan finne andre som kan gjøre disse oppgavene. Vi i Norge har klart å få kontroll på denne situasjonen. Det er derfor på tide at vi prioriterer barn og unge som sliter.

Det er mange unge som trenger å snakke med noen. Det er dette helsesykepleieren er til. I hvert fall i denne usikre tiden er det viktig at vi unge blir sett og hørt. Dette haster veldig mye, det er barn og unge vi snakker om.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.