Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Jeg håper at Asker kommune leser dette

– Mest viktig er at vi, syklister, får mer respekt fra bil, buss og lastebil og blir anerkjent som veibrukere, skriver Mette Majke van der Geest (10).

– Mest viktig er at vi, syklister, får mer respekt fra bil, buss og lastebil og blir anerkjent som veibrukere, skriver Mette Majke van der Geest (10).

FOTO: PRIVAT

På torsdag 23. september var det tryggere sykling-aksjon organisert av Bård Løtveit/Hurum sport.

Dette året var det fem stykker som syklet fra Oslofjordtunnelen til Sætre. En av de var meg, Mette Majke van der Geest (10 år).

Jeg sykler regelmessig sammen med mammaen min til skolen eller tar meg en sykkeltur med hele familien på Hurumlandet i helgene. Dessverre kjører sjåførene ofte brutalt forbi. Det verste er at jeg føler meg utrygg på veien.

Derfor ble jeg med på aksjonen. For å vise at vi vil ha bedre sykkelveier og at vi vil endre regler og ha litt mer av de for å øke sikkerheten. Som for eksempel at fartsgrensen går lavere, at det blir flere sykkelstier og at det blir mer skilt som varsler sjåførene.

Mest viktig er at vi, syklister, får mer respekt fra bil, buss og lastebil og blir anerkjent som veibrukere.

Med tiltakene, reglene og respekten vil flere sykle som er bra for miljøet og helse. Derfor håper jeg at Asker kommune leser dette.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.