Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Jeg gleder meg til visitasen i Heggedal

BISKOP: Kari Veiteberg (57) er biskop i Oslo bispedømme, som inkluderer Asker og Bærum.

Det er snart ett år siden jeg ble utnevnt til biskop i Oslo bispedømme.

Noe av det første jeg fikk vite da jeg begynte, var at jeg i september i år skulle på min første visitas, og at denne skulle gå til Heggedal.

Les også: Ble ikke biskop – prosten blir

Det har jeg sett frem til. Nå er tiden kommet. Dette skal bli morsomt.

Det er lagt opp et fint program for denne siste uken i september. Jeg har allerede hatt enkeltsamtaler med staben i menigheten og er imponert over alt det gode arbeidet som blir drevet.

I gamle dager ble visitasene mer opplevd som kontroll fra kirkeledelsen om at alt gikk rett for seg i menigheten. Nå ligger vekten mye mer på å inspirere og støtte lokalmenigheten.

«Formålet med bispevisitasen er å støtte, inspirere og veilede menigheter og ansatte, og gjøre kirkens nærvær synlig i lokalsamfunnet. Biskopen skal ved visitasen legge vekt på forkynnelsen av Guds ord i soknet. Ved dette skal biskopen gi støtte til menighetenes virksomhet og styrke fellesskapet i menighetene», som det heter i visitasreglementet for Den norske kirke.

På visitasen ønsker biskopen å være en døråpner, møte folk i menigheten og i lokalmiljøet.

For meg handler det om hvordan vi skal være kirke. Vi skal møte mennesker ansikt til ansikt. Da har alle like stor verdi.

Det er grunnen til at jeg gleder meg til å hilse på barna i Kistefossen barnehage, elevene på Hovedgården ungdomsskole, beboerne på Gullhella sykehjem, de som arbeider ved lysstøperiet Lyspunkt 1 og også ordfører og rådmann på rådhuset.

Å møte enkeltmennesker i ulike livssituasjoner ansikt til ansikt er noe av det viktigste jeg gjør.

Jeg ser virkelig frem til å bli bedre kjent med både menigheten og lokalsamfunnet.

Som det står i programmet for visitasen: «Heggedal menighets visjon er «Kirken midt i bygda». Dette sier både noe om geografi og om hva menighetens ønsker å være».

«Det ser ut som om Heggedal likesom er noe for sig selv både i bygden og i menigheten», sa min forgjenger Eyvind Berggrav etter sin visitas i 1939.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Noe for seg selv. Det kan jeg like. Jeg gleder meg til å lære mer og å møte heggedølingene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.