Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Jeg er glad for at jeg bor i Bærum og ikke på Vestlandet

– Utsikt for bæringer – det er en livsnødvendighet, ingen luksus, skriver innsenderen, som ironiserer over riving av motorveibroen i Sandvika og hensyn til fisk fremfor rassikring av veier på Vestlandet.

– Utsikt for bæringer – det er en livsnødvendighet, ingen luksus, skriver innsenderen, som ironiserer over riving av motorveibroen i Sandvika og hensyn til fisk fremfor rassikring av veier på Vestlandet.

FOTO: KARL BRAANAAS

Jeg er en enkel sjel på 73 år som regner med at skattepengene mine går til fellesskapet, enten jeg betaler til staten eller til kommunen.

Fellesskapet får og fellesskapet bevilger.

Fellesskapet bruker disse pengene til statlige og kommunale formål etter beste evne, og det er jeg glad for. Ny E18 har vi også bruk for.

Strekningen Ramstadsletta til Drengsrud er foreløpig kostnadsberegnet til 11,5 milliarder kroner, hvorav flere milliarder skal brukes til å rive dagens motorveibro forbi Sandvika, og dermed åpne Sandvika sentrum mot fjorden. E18 skal da legges i tunnel forbi Sandvika.

At man nå planlegger å bruke flere milliarder kroner på å legge E18 i tunnel slik at vi som bor i Bærum får fri sikt i Sandvika mot fjorden og ikke forstyrres av passerende biltrafikk slik som i dag, det føler jeg er en helt riktig prioritering. Utsikt for bæringer – det er en livsnødvendighet, ingen luksus.

En bekymring har dukket opp i forbindelse med grunnundersøkelsene i Sandvikselven i forbindelse med planlegging av E18, dette arbeidet forstyrrer fisken. Man tar jo ansvar for dyrene, hvis fisk kan kalles dyr.

Takk til ansvarlige myndigheter for denne bekymringen!

At Nasjonal transportplan på samme tid, våren 2021, utsetter de fleste veiprosjekter på Vestlandet, for eksempel en rassikker vei mellom Voss og Bergen, synes jeg er helt naturlig. Det samme gjelder flere meget rasutsatte strekninger andre steder på Vestlandet, de blir også utsatt på grunn av pengemangel. De som bor på Vestlandet eller kjører bil mellom Voss og Bergen gjør jo dette frivillig!

At våre ansvarlige myndigheter prioriterer utsikt, og er bekymret for et par fisk i Sandvikselven, det setter jeg pris på. Men jeg er ikke helt sikker på om de som bor på Vestlandet og som daglig kjører på rasfarlige veier med livet som innsats og skal fortsette med det i de neste 10 til 15 årene, setter nok pris på dette.

Og når veien er åpen igjen, etter siste ras, tror jeg heller ikke at våre venner fra Vestlandet kommer på ferie til Sandvika for å beundre utsikten mot fjorden.

Husk kjære politikere – det er valgår i år!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.