Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Jeg beklager at vi er her vi er

Halldis Stenhamar leverer blomsterhilsen til Unio Bærum ved Bjørn Sigurd Hjetland under streiken.

Halldis Stenhamar leverer blomsterhilsen til Unio Bærum ved Bjørn Sigurd Hjetland under streiken.

FOTO: PRIVAT

Da Kristin Clemet overførte oss lærere fra statlige til kommunale vilkår (KS) for nær 20 år siden, forsto vi hva vi hadde i vente.

Vi ville bli «jekket ned noen hakk». Vi var ikke unt å ligge over andre kommunalt ansatte i lønn. 

Og nå unnes vi ikke å ligge likt med andre kommunalt ansatte med likeverdig utdannelse. Og, vi som er pensjonister, har for lengst fått barn som tjener mer enn vi gjorde på topp. Fordi de valgte andre yrker.

Verdien av yrket lærer hylles av de fleste i mange situasjoner. Fellesskapet i Unio med sykepleiere, fysioterapeuter og ergoterapeuter, bibliotekarer og akademikere kan, ved ettertanke, gi refleksjon rundt hvilke utrolig viktige funksjoner som ivaretas, av «oss», for de aller fleste fra vugge til grav. 

Å få høre at vi ikke er med på verdiskapning i samfunnet, at frontfagene «finansierer» oss, er ødeleggende. Bedre lønn ville motivert flere til å velge disse yrkene. Og hva må da skje nå? Hva mener våre politikere? 

Hvis dette overlates til partene i arbeidslivet, forstår vi på KS at det er ingenting å hente. Rødt signaliserte støtte til streiken i Budstikka. Hva sier dere andre? Og hvem av dere kan, og vil, påvirke de politikerne som kan evne å gripe inn – med noe annet enn tvungen lønnsnemnd.

Jeg beklager at jeg som tidligere tillitsvalgt på flere nivå i Utdanningsforbundet ikke har bidratt i nødvendig grad til en bedre situasjon for dere som er yrkesaktive. 

Det er støtte i store deler av befolkningen. Nå må politisk ledelse og KS finne en vei ut av dette uføret. Det står ikke på argumenter og fakta, bare på politisk vilje.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.