Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ja til Telenor Arena som nytt nasjonalt håndballanlegg

Takket være vår langvarige kamp for å beholde Telenor Arena for folket og fellesskapet, opplever vi nå at Euforum og idretten endelig samarbeider med stat, fylke og kommune for å realisere drømmen om en arena – både for idrett og kultur. Riktignok ikke for fotball, men som nasjonalt senter for håndball. 

President i Norges Håndballforbund, Kåre Geir Lio, og administrerende direktør i Euforum, Rasmus Sandnes, la frem visjonære, men solide planer for en svært allsidig flerbrukshall på webmøtet for Hovedutvalget for miljø, idrett og kultur i Bærum kommune den 7. mai.

Planen går i hovedsak ut på å dele hallen i to: En del til messer og konferanser, den andre til håndballarena.

Ved bruk av teleskop-tribuner som kan gå langt opp mot det 24 meter høye taket, vil man kunne arrangere VM i håndball og konserter for inntil 18.000 publikummere. Samtidig som teleskop-tribunene kan klappes sammen og salen gjøres om til fire håndballbaner til hverdagsbruk. Slik kan skoler bruke hallen på dagtid og klubbene på kvelden.

I tillegg legger Euforum og Håndballforbundet opp til en fullstendig integrering av næringsbygget på 11.000 kvadratmeter som ligger vegg i vegg med arenaen. Noe av næringsbygget kan brukes til konferanseauditorier og kinoer i sammenheng med den halvdelen av arenaen som skal brukes som messehall. Men i de fleste etasjene lager man gymsaler og baner for en rekke idretter som krever mindre høyde, og som dermed åpner for en bredspektret sportsutfoldelse døgnet rundt.

Dermed får vi et Telenor Arena for folket og fellesskapet. Både for Bærum og Norge. Med idrett døgnet rundt og året rundt. Både på hverdags- og verdensnivå. Vi får samtidig en messehall og konferansesenter som kan drives samtidig som folk sporter på alle kanter. Og ikke minst: Vi får Norges største konsertarena, som er stor nok til at de aller største artistene fortsatt vil komme til Norge.

Hvis man i tillegg oppretter en egen avdeling av Nav i arenaen, kan man skape en mengde arbeidsplasser for folk som trenger ufaglærte jobber.

Inntil nå har Telenor Arena vært Norges verste eksempel på hvordan Høyres drøm om offentlig/privat samarbeid kan misbrukes

Inntil nå har Telenor Arena vært Norges verste eksempel på hvordan Høyres drøm om offentlig/privat samarbeid kan misbrukes. Misbruket har oppstått når den private parten ikke holder hva den har lovet, når politikerne glemmer hva kollegene i forrige valgperiode vedtok og når administrasjonen ikke passer jobben sin.

Hvis dagens politikere kan lære av gårsdagens feil – slik at man denne gangen vedtar en tydelig regulering og har styrke nok til en ærlig og modig gjennomføring av det man har vedtatt – kan Telenor Arena som et nasjonalt håndballanlegg innebære en meget spennende løsning til glede for alle i Bærum – og i Norge.

Bare pass på at man ikke omgjør reguleringskravet om «permanent kunstgress» før man har et bindende vedtak om «permanent håndball». Det lett å la seg lure av pene ord og tilsynelatende gode intensjoner.

Nadderud stadion ender vel på en halv milliard, som kunne vært spart hvis politikerne hadde tviholdt på sin regulering av Telenor Arena for fotball.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.