Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ja til kulturstasjon for unge på Bekkestua

Bærum Kulturråd liker forslaget fra bandet The Pricks om å lage kulturhus for unge i brannstasjonen på Bekkestua. Her bandmedlemmene Aksel Bostad Randen (f.v.), Elias Strand Hanssen og Rasmus Aanje.

Foto: Knut Bjerke

Bærum Kulturråd gleder seg over initiativet fra Bærums-bandet The Pricks, et forslag også Venstre har kommet med tidligere. Vi stiller oss helhjertet bak ønsket om å gjøre brannstasjonen på Bekkestua om til et kulturhus når stasjonen flyttes ut fra nåværende bygning.

Beliggenheten er ideell for et slikt kulturhus, sentralt i forhold til offentlig kommunikasjon og tett på biblioteket. Når både Bekkestua barneskole og ungdomsskole står ferdig, med rom til og for kulturen, vil Bekkestua bli en flott yngleplass for frivillig kultur.

Bærum kommune har over 127.000 innbyggere og det tallet vil bare øke i tiden fremover. Da sier det seg selv at vi trenger stadig flere lokaler og arenaer for kulturutøvelse av all slags. Det holder ikke med det vi har i dag, hvor mye av det befinner seg i Sandvika. Som gutta i The Pricks sier til Budstikka; det er fullt på Tanken og det er dyrt og fullt på Øvingshotellet i Oslo. Det kan ikke være noen tvil om at behovet er stort. Vi trenger at lokalene er spredt i hele kommunen, slik at det blir kortreist og ikke minst klimaklokt å bruke dem. De må være der brukerne/utøverne er, lett tilgjengelige og med lavterskelprinsipp.

Et kulturhus/kulturstasjon på Bekkestua bør romme både øvingslokaler og fremføringsmuligheter. Her bør det være like stort fokus på prosess, som på prestasjon. Unge trenger møteplasser hvor de kan dyrke sine interesser, ikke å henge på Rema. Invester i et hus hvor de kan utfolde seg, også de som ikke digger fotball og golf. Vi i Bærum Kulturråd er 100 prosent sikre på at det er en svært god investering.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.