Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ja til fuglemøkk på terrassen

Terttu Kalland reagerer på trefellingen i Rolfsbukta. Det gjør også artikkelforfatter Kim Zimmer i MDG.

Foto: KARL BRAANAAS

I dag fikk jeg morgenkaffen i halsen av Budstikkas sak om trefelling i Rolfsbukta. Begrunnelsen var visst at trærne gir fra seg mye avfall og tiltrekker seg fugler. At huseierforeningen i området tok for gitt at trefelling på slike premisser var beboernes ønske viser først og fremst at vi som prioriterer å bevare naturverdier i Bærum fortsatt har en stor jobb foran oss. Vi skal fortsette å kjempe. Ikke minst på Fornebu.

Ingenting skaper så store diskusjoner mellom naboer som trær. Når skal det plantes, når skal det felles? Trær som var små stenger etterhvert sollys og utsikt vi vil nyte som før. Greiner strekker seg over tomtegrenser. At meningene er mange og sterke er naturlig. Men hvis uvilje mot nærkontakt med natur blir avgjørende, er det skremmende. «Avfallet» kan ikke være annet enn kvister og løv i naturlig kretsløp. Hvem ønsker seg egentlig en verden uten fugler? Vi er avhengige av dem og må slutte å fortrenge dem og frata dem muligheten for å gi sitt bidrag til økosystemene som holder oss alle i live. Ja, de bæsjer de også, men det er like lett å vaske bort som det er å flytte kvister og løv.

Jeg tror ikke holdningene til natur er dårligere på Fornebu enn de fleste andre steder. Vi har de samme diskusjonene der jeg bor. Naturen i hele Bærum er under press. Den er avhengig av at vi er glad i den og ønsker å bevare mest mulig av den.

Hvis nærkontakt med natur oppleves som plagsomt, tror jeg det beste er å få mer av det. I mitt nabolag er det dessverre forbud mot å mate de få fuglene som er igjen blant husene. Jeg er ganske sikker på at en del av naboene mine ofte «glemmer» en del brødsmuler på terrassen, og jeg elsker dem for det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.