Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ja til flerbrukshall på Hvalstad

– Det er grunn til å minne om at Asker kommune er en politisk styrt virksomhet. Jeg håper det fortsatt vil være et flertall for stor flerbrukshall, skriver innsenderen. Her fra formannskapets befaring ved Hvalstad skole.

– Det er grunn til å minne om at Asker kommune er en politisk styrt virksomhet. Jeg håper det fortsatt vil være et flertall for stor flerbrukshall, skriver innsenderen. Her fra formannskapets befaring ved Hvalstad skole.

Foto: TRINE JØDAL

Utvidelse av Hvalstad skole er viktig for å ivareta skolekapasiteten i Asker nord, og i tillegg må aktivitetsarealer til idrett utvides og fornyes. 

Det er mangel på aktivitetsarealer i områdene Hvalstad og Vestre Billingstad etter hvert som befolkningen øker i takt med boligutbyggingen. Derfor er det trist at administrasjonen i Asker kommune motarbeider ønskene til folk som bor i området.

Også innstillingene fra hovedutvalgene medborgerskap og oppvekst har blitt motarbeidet av administrasjonen. 

Flertallet gikk inn for stor flerbrukshall, men siden har kommuneledelsen hatt det travelt med å motarbeide prosjektet. Det er produsert notater og gitt presentasjoner som viser at man stritter imot. 

Dessverre ga det politiske flertallet i formannskapet etter og utsatte saken. I mellomtiden har vi vært på befaring i området. Der fikk vi også høre hvor dyrt og vanskelig dette ville bli. 

Det er grunn til å minne om at Asker kommune er en politisk styrt virksomhet. Det er de folkevalgte som fatter beslutninger, og det er de folkevalgte som sitter med ansvaret. Jeg håper derfor at det fortsatt vil være et flertall for stor flerbrukshall. 

Ole Jacob Johansen er kommunestyrerepresentant og gruppeleder for Asker Frp.

Ole Jacob Johansen er kommunestyrerepresentant og gruppeleder for Asker Frp.

Foto: EVA GROVEN

Hvalstad skole blir Askers største med nesten 800 elever, og det bør legges til rette for at det bygges en flerbrukshall tilknyttet denne. 

Det er interessant at en nødvendig utvidelse og oppgradering av Hvalstad skole har blitt en diskusjon rundt hvor stor idrettshall som skal bygges i tilknytning til den. Jeg mener at når kommunen først går inn for å bygge Askers største barneskole, så får kommunen også ta regningen. Den bør inkludere en hall med full håndballstørrelse på rundt 1.200 kvadratmeter.

Jeg stusser på den voldsomme eskaleringen av kostnadene som administrasjonen nå forsyner oss med. Når vi ser hva lignende skoleutbygginger har kostet i Asker, står ikke kostnadsbildet til troende. 

Jeg vil minne om Nesøya, Landøya og Torvbråten skoler. Her har vi sett at dette kan gjøres langt billigere. 

Det å bygge for små haller bør uansett tilhøre fortiden. Man trenger ikke å gjenta feil som er begått. Skrekkeksempelet er Leikvollhallen som i sin tid ble bygget uten tribuner. 

Kommunen må vise at man mener alvor med barns oppvekstvilkår og hvilken posisjon skolen med tilhørende anlegg skal ha i nærmiljøet. Om man først går for en utvidelse av Hvalstad skole i den størrelsen det er snakk om, kan man ikke gå imot at barna skal få tilgang til flerbrukshall. 

Hallen må ha plass til alle i nærmiljøet. Derfor er ikke den «løsningen» med to haller (mindre hall på Hvalstad og stor flerbrukshall ved Nesbru videregående i samarbeid med fylkeskommunen) noen løsning. Det smaker av ansvarsfraskrivelse at man skyver dette over på Viken. 

Asker kommune har et ansvar for å sørge for at aktivitetstilbudet på Hvalstad ikke blir dårligere. Da bør ikke aktivitetstilbudet spres. 

Det snakkes ofte varmt om betydningen av felles sosiale arenaer i nærområdet. Dette ivaretas naturligvis ikke om et stort antall barn må reise til Nesbru.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.