Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ja til faste hele stillinger i nye Asker

– Med tanke på at Asker vedtok å innføre heltidskultur i 2011, så er tallenes tale er nedslående lesing, skriver Ap-politiker May Myklebust (bildet) og Anne Cathrine Berger.

Foto: Knut Bjerke

Med tanke på at Asker vedtok å innføre heltidskultur i 2011, så er tallenes tale er nedslående lesing

«Arbeid til alle er jobb nummer 1» er det gamle slagordet til Arbeiderpartiet. Ja, det gjelder fortsatt i en tid der stadig flere arbeidstagere tilbys deltids, midlertidige eller frilans- kontrakter. Innen helse og omsorg jobber kun én av tre heltid i norske kommuner i dag.

En av de desidert viktigste sakene for Asker Ap kommende periode vil derfor være kampen for å gi alle mulighet til å ha en trygg jobb med en lønn å leve av. Vi vil å få fart på arbeidet med å etablere en heltidskultur i nye Asker, slik at de ansatte i størst mulig grad tilbys faste hele stillinger. Det gir arbeidstagerne den trygghet og forutsigbarhet som er nødvendig i livet. Brukerne får da færre helsearbeidere å forholde seg til, noe som er svært avgjørende for at de skal føle tryggheten som de så sårt trenger i hverdagen.

Med tanke på at Asker vedtok å innføre heltidskultur i 2011, så er tallenes tale er nedslående lesing. Den nasjonale oversikten (per 1.12.18) fra KS (kommunesektorens interesseorganisasjon) viser at antall heltidsstillinger innen helsesektoren er på 33,9 prosent i Asker, og Røyken og Hurum ligger på henholdsvis 42,1 og 44 prosent. 

Et lite søk i Finn på ledige stillinger viser at det fortsatt lyses ut en rekke deltidsstillinger i våre tre kommuner. Arbeiderpartiet mener derfor at det er på høy tid at kommunen tar et skikkelig krafttak for å øke antall heltidsstillinger. Det må jobbes mye mer målrettet og strategisk i nært samarbeid med fagforeningene for å forankre heltidskultur i hele organisasjonen. Kommunen må også ha en klar strategi for å rekruttere nok helsepersonell i årene fremover.

Vi bør rette blikket mot Malvik kommune som virkelig har jobbet bevisst og målrettet de siste årene for å øke andelen heltidsstillinger. Malviks ambisiøse mål er å øke til 65 prosent heltid.

En rekke oppslag i Budstikka i den senere tid bekrefter også at ufrivillig deltid er en kjempestor utfordring for mange ansatte i helse- og omsorgssektoren i Asker og Bærum. Shopping av vakter er vanlig blant medarbeiderne i denne sektoren. Deltidsansatte har rett og slett ikke noe annet valg hvis de skal få det til å gå rundt økonomisk. 

Ufrivillig deltid medfører ofte flere sosiale og økonomiske utfordringer som lavere pensjonsutbetalinger og bortfall av muligheten til å ta ut tidligpensjon. Denne gruppen vil også slite med å få innvilget boliglån og får begrensede muligheter til å kunne reise på ferie og delta i fritidsaktiviteter i den grad de ønsker.

Fra nyttår blir Asker kommune arbeidsgiver for cirka 6.500 ansatte. Dette gir oss en unik mulighet og et større mulighetsrom til å bygge opp en heltidskultur i den nye kommunen. Kjære politikere i det nye kommunestyret: Bruk denne muligheten! Vi i Arbeiderpartiet lover å gjøre vårt ytterste for å få det til.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.