Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Inkludering i lokalpolitikken

Å inkludere krever innsats fra oss alle, i alle deler av samfunnet. Hvert år kommer det over 8.000 nye bæringer både fra andre kommuner i Norge og fra utlandet. Alle disse har behov for å bli inkludert og involvert i lokalsamfunnet.

Man snakker mye om inkludering i politikken, men det snakkes for lite om inkludering inn i politikken. 

Lokalpolitikken påvirker alle som bor i lokalsamfunnet, enten man har bodd her hele livet, eller er nyinnflyttet. Lokalpolitikken blir også best når den formes av alle, både av dem med stor kunnskap om lokalsamfunnet og dets historie, og av dem som bringer nye perspektiver og inspirasjon fra andre deler av landet og verden.

Det er krevende å få oversikt over eller komme inn i lokalpolitikken når man kommer utenfra og når man hverken kjenner prosessene, menneskene eller lokalsamfunnet generelt. Det er imidlertid svært givende å bli involvert når en først kommer over disse utfordringene.

Jeg var en av de 8.000 da jeg flyttet hit i 2015. Etter at jeg kom inn i lokalpolitikken det siste året, har jeg blitt bedre kjent med Bærums gjemte og kjente skatter enn hva jeg klarte å bli i de fire foregående årene til sammen. 

Denne kjennskapen har gitt meg en sterkere knytning til Bærum som også bidrar til at jeg bryr meg enda mer om lokalsamfunnet.

Alle innflyttere trenger selvsagt ikke å bli politikere, men jeg tror det er mye vi kan gjøre for at de som ønsker det, kan bli bedre kjent med lokalpolitikken. 

Bedre inkludering i lokalpolitikken er ikke bare bra for våre nye bæringer, det er bra for Bærum som lokalsamfunn og vil bidra til økt tillit, engasjement og bedre representativitet i demokratiet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.