Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ingen nektes å bruke skiløype

– Grunneier har rett til å kreve avtale før Skiforeningen får tillatelse til å preparere med tosporsmaskin, skriver innsenderen om striden rundt to strekninger sør og nord for Mikkelsbonn i Vestmarka.

– Grunneier har rett til å kreve avtale før Skiforeningen får tillatelse til å preparere med tosporsmaskin, skriver innsenderen om striden rundt to strekninger sør og nord for Mikkelsbonn i Vestmarka.

Foto: Richard Sveaas Dale

Skogeier Ole Toverud nekter ingen å bruke skiløypa mellom Butterudbonn og Rødmyr.

Denne sentrale hovedskiløypa til Sollihøgda har i alle år vært benyttet av turgåere, trenende og til Grenaderen.

Ole Toverud har ikke nektet og vil ikke nekte noen å bruke denne løypa.

Det Toverud har gjort, er å nekte Skiforeningen å preparere med tosporsmaskin før han har en avtale med Skiforeningen med beskrivelse av ryddebredde, trasébredde, terrenginngrep, vedlikehold, felles bruk av traseen og skadeerstatning.

En slik avtale har Toverud som grunneier i henhold til markaloven, rett til å kreve før Skiforeningen får tillatelse til å preparere med tosporsmaskin.

Idrettssjef Christer Rinnan Aafloen i Bærum kommune uttaler at kommunen har forholdt seg til tidligere avtale og at det er vanskelig å lage en spesialavtale med en grunneier, uten å gjøre det med alle.

Ole Toverud har ingen avtale med Bærum kommune eller Skiforeningen om dagens tosporsløype. En slik avtale kan alle andre grunneiere i marka kreve med hjemmel i markaloven.

I forståelse med Ole Toverud vil jeg utarbeide et avtaleforslag og invitere Skiforeningen og Bærum kommune til et møte så snart som mulig.

Blir skogeier Toverud og Skiforeningen enige, så kan Skiforeningen starte preparering av løypa fra Butterudbonn til Rødmyr den dagen avtalen undertegnes.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.