Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ingen (bortsett fra MDG?) har tenkt at Eiksmarka skal bli en by

MDG sparker inn åpne dører i sitt innlegg 31. august. Selvfølgelig skal ikke Eiksmarka bli en by. Så vidt jeg vet er det bare MDG som har vært inne på den tanken. Hverken Eiksmarka eller Østerås kommer til å bli byer så lenge Høyre har innflytelse i Bærum.

Det skal ikke bygges høyhus eller bystrukturer. Bærum Høyre har programfestet at det ikke skal rives eneboliger eller småhusbebyggelse for å bygge blokker i disse områdene eller for øvrig langs T-banelinjene. Høyre kommer til å være imot reguleringsforslag hvor det blir foreslått. Likevel kan ikke utviklingen av Eiksmarka stoppe opp, noe mange av oss beboerne er enige i, og som Zimmer også synes å akseptere. Det er blant annet behov for flere boliger som er egnet for eldre, og som gjør det mulig å bytte bolig uten å bytte lokalmiljø. Boligdelen av det nye Eiksmarka Senter er et eksempel på slike boliger.

Lavblokkbebyggelse i nærheten av T-banestasjonen på Eiksmarka vil kunne gi gode løsninger: miljømessig med høy grad av kollektivtransport og økonomisk ved effektiv bruk av allerede utbygd infrastruktur. En slik bebyggelse vil kunne gjennomføres uten å beslaglegge grøntområder eller fellesarealer, og kan planlegges med gode møteplasser. Det er vanskelig å forstå at et miljøparti kan være motstander av dette.

De aktuelle tomtene er den såkalte Telenortomten og Profiertomten. Tomtene er ikke bebygd med småhus i dag, og egner seg heller ikke til det. På den annen side ligger de i umiddelbar nærhet av T-bane og busstopp, og vil passer godt til lavblokker (ikke næringsvirksomhet).
Eiksmarka er et område som i all hovedsak er ferdig utbygd. Vi skal på Eiksmarka bevare de grønne områdene og møteplassene vi har, slik at barn og unge fortsatt kan møtes og drive med som ski- og akeaktiviteter, ballspill og annet i umiddelbar nærhet av hjemmet også i fremtiden.
Bærum Høyre har sammen med innbyggerne på Eiksmarka sørget for å bevare og utvikle kvalitetene i lokalsamfunnet på Eiksmarka siden området ble utbygd, og vil fortsette med det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.