Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Imponerende elever

VANT: Elevbedriften Matrett UB fra Eikeli videregående skole, fra venstre Joakim ihlen Almås, Kamil Askaniusz Ciach, entreprenørskapslærer Mona Berit Standahl, daglig leder Waleed Aftab og Danyial Chaudhry. - Ungt Entreprenørskap i Akershus gjør en formidabel innsats for at elevene skal få testet ut kunnskap og ideer, skriver innsenderen.

Nylig hadde jeg gleden av å ønske velkommen til Gründer-Expo 2018 for Akershus, fylkesmesterskap for ungdomsbedrift.

Det å løse utfordringer i et konkurranserettet miljø er noe elevene lærer mye av, det gjør dem bedre rustet til både skolehverdag og til senere arbeidsliv.

Les også: Lokale elever håvet inn gründerpriser

Elevbedrift og ungdomsbedrift er et pedagogisk program hvor elever i ungdomsskolen erfarer å starte, drive og avvikle sin egen bedrift, med lærere og andre ressurspersoner som veiledere.

Skapergleden, samarbeid og å ta et skikkelig ansvar for det dere er opptatt av er viktig. Det er heller ikke farlig å feile, så lenge man lærer av det.

Jeg er overbevist om at næringslivet vil ha stor glede av elever som dere, med slik erfaring og kompetanse.

Siden august 2017 har elever fra ungdoms- og videregående skole lagt ned masse arbeid i sine bedrifter. De har jobbet med ideer, produsert varer, laget forretningsplan, reklamert, markedsført og solgt varer og tjenester.

Ungdomsbedriftselevene har også vært med på forskjellige kurs som regnskap, markedsføring, personal og ledelse.

Dette ble gjennomført av Ungt Entreprenørskaps samarbeidspartnere Skatt øst og Nav Arbeidslivssenter med flere.

Akershus fylkeskommune er veldig stolte over å få være med på å medvirke til Ungt entreprenørskap. Jeg er imponert over innsatsviljen elevene legger ned. Det er bruk for dem i fremtiden.

Satsing på innovasjon og nyskaping er avgjørende for å sikre bærekraftig vekst i Akershus. Det er også en forutsetning for å lykkes med omstillingen Norge er inne i.

Vårt mål er at Akershus skal være en bærekraftig, smart, innovativ og nyskapende region.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Ungt Entreprenørskap i Akershus gjør en formidabel innsats for at elevene skal få testet ut kunnskap og ideer.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.