Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ikke tilsyn for mor i nye Asker

Mor blir 94 år neste måned og er tross alderen for så vidt sprek. Hun plages av svimmelhet og er ustø. Hun bor alene i eget hus og har trygghetsalarm. 

Dessverre har hun ei bratt trapp ned i kjelleren hvor WC og badet ligger.  Jeg bor i nabohuset, har tilsyn med henne og ordner alt. Problemet nå er at jeg skal på ei ukes ferie, og ønsker at hjemmetjenesten kan stikke innom henne en gang om dagen, og ringe henne om kvelden. Det er en trygghet for oss begge. 

Trygghetsalarm er en falsk trygghet hvis man faller og besvimer. Nå er det jo også blitt slik at de gamle skal bo hjemme så lenge som overhodet mulig, og da synes jeg virkelig at kommunen bør føle ansvar, og legge forholdene til rette. Min redsel er at mor skal falle om å bli liggende til jeg er hjemme fra ferie.

Dette var ikke noe problem da vi var i Røyken kommune. Vi sa ifra en uke på forhånd og det var et flott tilbud som vi satte pris på. Nå er alt annerledes, dessverre.

Mor ringte denne uka sin tidligere kontakt i Røyken kommune og ba om tilsyn. Dette ble innvilget, men etter et par dager ringte det en ny person og kunne fortelle at den gamle tilsynsordningen var falt bort ved kommunesammenslåing. Heretter er det bare trygghetsalarm som gjelder, fikk vi beskjed om.

Jeg ble både lei meg og sint, og ringte innbyggerservice i Asker kommune. Ingen hadde informasjon å gi meg. Jeg ble satt over til det ene kontoret etter det andre uten noe konkret svar. Ingen hadde peiling. 

Etter mange telefonsamtaler, seks forskjellige personer, fikk jeg endelig, på ettermiddagen, snakke med ei dame som kunne fortelle at det ligger et skjema på nettet, som må fylles ut, med muligens fire ukers saksbehandlingstid. Skjemaet heter: Henvendelse om helse, bolig- eller økonomisk situasjon. Ingen hadde nevnt noe om dette skjemaet til meg, og det var vedkommende jeg snakket med veldig forundret over. 

Jeg hører jo at Asker skal bruke det beste fra de tre kommunene. Jeg er ikke veldig imponert over det jeg har opplevd i dag. Selvfølgelig skal vi ha tålmodighet med at ting kan ta tid, men her snakker vi om eldre mennesker som ikke har så god tid, og som har fortjent bedre.

Se også nyhet side 10

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.