Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ikke ta fra oss Ballerud golfbane

– La oss beholde banen, skriver innsenderen om Ballerud golfbane.

– La oss beholde banen, skriver innsenderen om Ballerud golfbane.

Foto: GRO SYNSTAD

I flere år har det versert rykter om at utbyggingen på Ballerud vil bety at golfbanen på stedet vil forsvinne. 

Hvis det skjer, vil ikke bare klubbens medlemmer miste et uvurderlig samlings- og aktivitetssted, men det vil også de mange barn og unge som benytter stedet. Eksempelvis vil vinterens akebakker forsvinne. 

I dag er til sammen cirka 20 personer ansatt for å holde banen ved like og gi kurs og veiledning til alle de som vil lære å spille golf eller gjerne vil ha litt hjelp til å bli bedre golfere. Blir banen lagt ned, mister disse sine jobber.

Det har i enkelte avisartikler vært nevnt at golf er blitt en populær sport med økende medlemskap i golfklubbene. Det betyr blant annet at flere eldre blir mer fysisk aktive og at barn og unge får kjennskap til en sport som er sosial og morsom. 

På Ballerud golfbane kan man på en helt vanlig dag se svært mange i aktivitet. For eksempel var det på en vanlig fredag cirka 200 som spilte på banen i løpet av dagen. Av disse var cirka 70 barn og unge. I tillegg var det en del som gikk turveiene gjennom området.

Fordelen ved Ballerud fremfor andre golfbaner i Bærum, er at den ligger slik til at den er enkel å komme til for alle. Flere kommer syklende eller gående. Den ligger for eksempel i gangavstand fra Gjønnes stasjon.

Golf er en sport for alle i alle aldre. Den er for eksempel perfekt som aktivitet for besteforeldre sammen med barnebarn. Det dreier seg ikke om hvem som kan løpe fortest eller slå ballen lengst, men om individuell mestring og hyggelig samvær.

La oss beholde banen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.