Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ikke pent, men helt nødvendig

– Hensikten er god, og visuelt skal det bedres, skriver innsenderen om veggen av containere på Fornebu.

– Hensikten er god, og visuelt skal det bedres, skriver innsenderen om veggen av containere på Fornebu.

FOTO: PRIVAT

La meg umiddelbart si meg enig med Bruseths innlegg i Budstikka 16. februar. Containerne som er satt opp rundt området for gjenvinning av steinmasser på Fornebu, er ikke pene. 

Langt derifra. Men hensikten er god, og visuelt skal det bedres.

Kort om bakgrunnen: I mange år fremover vil store deler av Fornebu være en byggeplass. Det største anlegget står Fornebubanen AS for. En lenge etterlengtet T-bane skal gå i bakken fra Majorstua til endestasjonen på Fornebu S. 

Det betyr graving, sprenging og bortkjøring av store steinmasser. Kort transport betyr redusert forurensning. Derfor vil mye stein bli knust på Fornebu i inntil tre år fremover.

Det betyr støy og støv. En belastning for alle, men først og fremst for naboer til de pågående anleggsarbeidene. 

For å følge opp henstillinger fra velet, nabosameiene og Obos om å skjerme mot støv- og støyplagen, ble det i høst bestemt at det skulle settes opp to etasjer med containere rundt steinknusingsanlegget. I vedtak foretatt av planutvalget heter det ellers at containerne «utformes iht. estetiske retningslinjer».

For å gjøre containerne visuelt bedre, vil de bli kledd med en form for seil eller «gardiner» som skal gi en bedre visuell opplevelse enn det de får i dag.

I inntil tre år skal det knuses steiner på området. Etter den tid skal støy- og støvavskjermingen bort. 

Løsningen er valgt fordi den skal gi best støy- og støvskjerming for de som bor og ferdes i området. 

Det er ellers å bemerke at før Oksenøya skole og barnehage tas i bruk, gjennomføres støymålinger for å sikre at støyen ikke overskrider akseptable grenseverdier.

Her har alle krefter ivret for i størst mulig grad å begrense støy- og støvplager. Resultater er, som alle forbipasserende ser, to etasjer med containere. La oss håpe at tildekking skaper et bedre helhetsinntrykk. 

Ellers er det nok dessverre slik som Ivar Aasen en gang skrev: «Til lags aat alle kann ingen gjera».

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.