Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ikke nok lærere i Asker og Bærum

– I Asker og Bærum er det ikke ansatt nok lærere på alle skoler. Vi vil sikre at lærernormen overholdes, skriver Kirsti Bergstø (til venstre) og Stine Høivik, nummer 1 og 5 på SVs stortingsliste i Akershus.

– I Asker og Bærum er det ikke ansatt nok lærere på alle skoler. Vi vil sikre at lærernormen overholdes, skriver Kirsti Bergstø (til venstre) og Stine Høivik, nummer 1 og 5 på SVs stortingsliste i Akershus.

Foto: CHRISTER GILJE

Nå har mange spente barn startet på skolen i kommunene våre. Noen for første gang, og mange barn har gledet seg til å se vennene sine igjen. 

Første skoledag er spesiell, og mange lurte nok på hvordan akkurat dette året vil bli, med kohorter, karantene og koronatester. 

Mandag 16. august ønsket vår utdanningsminister og vår finansminister våre barn velkommen til skolestart med et leserinnlegg i Budstikka 16. august Dette vil vi svare på.

Vi er skjønt enige om at skolen er en av våre viktigste arenaer for å gi barna et godt grunnlag for å leve gode og selvstendige liv. Veien dit er vi nok ikke like enige om. Vi mener også at barna skal bli trygge og gode samfunnsborgere, da må de møte raushet og omsorg på veien, ikke bare tester og krav til læring. 

Høyre snakker videre om fravær, tidlig innsats og mobbing. Fine ord, men de sier ikke noe om hvordan. Skolen skal også virke utjevnende og gi alle like muligheter.

Skolene står overfor enorme utfordringer. Mange erfarne lærere er avskiltet på Høyres vakt, det er blitt vanskeligere å komme inn på lærerutdanningen selv om du har gode snittkarakterer fordi den ene karakteren som teller mer, akkurat ikke var yndlingsfaget på videregående. 

Under streiken i våres snakket vi med mange lærere som ikke orket mer fordi tiden til rapportering og papirer og kontroll tar tiden bort fra den viktige samhandlingen med elevene. Vi står derfor overfor en stor mangel på kvalifiserte lærere.

Elevene utvikler seg best, og trives mest, når det er nok voksne som har tid til å se dem. Det hjelper ikke med en test til for å finne ut hvor skoen trykker. Det som hjelper, er trygge relasjoner som både gir godt grunnlag for læring og for å si ifra om noe er galt. 

Vi er evige takknemlige for alle de gode lærerne som møter barna våre og unner dem flere kollegaer.

Vi må styrke skolen, og det koster penger. SV vil prioritere barna. Vi må investere i fremtiden. SV vil ha en fellesskole hvor barna trives gjennom en variert hverdag. 

Barn er ikke laget for å sitte stille ved en pult. De må få utfolde seg og må få lære på ulike måter, med kreativitet og bevegelse, sunn mat og øvingsarbeid på skolen, i stedet for lekser hjemme, slik at fritiden kan brukes som nettopp det. Fri tid. 

SFO er en også en del av den naturlige skolehverdagen. Disse timene på dagen gir trygge rammer for å jobbe med utenforskap og mobbing i skolen og i resten av samfunnet. Alle barn må få være med, derfor må SFO bli gratis.

I Asker og Bærum er det ikke ansatt nok lærere på alle skoler. Vi vil sikre at lærernormen overholdes, og at det er flere helsesykepleiere og miljøarbeidere på skolene. 

Bare gjennom nok voksne som har raust med tid, kan vi se alle barna og gi dem den skolehverdagen de fortjener. Dette vil gi en bedre skoledag for elevene, en bedre arbeidsdag for lærerne, en bedre hverdag for familiene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.