Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ikke lenger tillit til kommunen

Jeg har ikke lenger tillit til Asker kommune. Jeg trekker meg herved som styremedlem i Solli-utvalget og som løypesjef og startsjef i vårt turrenn Vestergyllen, skriver Jørn Bue Olsen.

Foto: Karl Braanaas

Asker Skiklubb (ASK) skal på årsmøtet bestemme om eventuelt å flytte idrettsanlegget til Drengsrud. Både som tidligere idrettsleder i hovedstyret i ASK og styreleder i Asker Idrettsråd tenker jeg helhet – alle idrettsgrener. Som politikere og Asker kommune (AK) burde gjøre.

I møter i hovedstyret i ASK ca. 2003 kom ideen: En mulig flytting av Føyka til Drengsrud. Svære greier, 700.000 millioners prosjekt? Vi styrket da staben med daglig leder og startet med idéskisser. Når vi kom i kontakt med kommunen, skulle det være AKs ansvar å eventuelt sikre nok areal. ASK på Føyka gjorde sin jobb, men AK gjorde ikke sin jobb. Siden 1995 har AK manglet kapasitet og kompetanse for utvikling av større idrettsanlegg; påpekt overfor AK-ledelsen – til ingen nytte. Innsparingen kan bli dyr for Asker.

Asker kommune setter i gang med Drengsrud-prosjektet, men for sent. Arealer er nå bundet til andre prosjekter. Premisser lagt for ASKs forhandlere blir nå for snevre – men de gjør så godt de kan. Resultat ble for dårlig: For lite område og detaljløsninger ikke bra. F.eks. er skiidrettene igjen skviset med en dårlig rulleskiløype. Andre utfordringer: dyrket mark, kommunikasjon og transport fra sentrum. Politikerne er avhengig av kvalifiserte råd fra staben, men det får de ikke. Derved: En dårlig løsning vedtas. I stedet for «samskaping» og å bruke fagkompetansen på Føyka, trenerer AK arbeid med Føyka og truer ASK til å godta avtalen (se Facebook-innlegg JBO og LinkedIn). Hvem er AK til for?

Nå trekker jeg meg

I 2003 diskuterte vi i ASK også et annet anlegg – saksbehandlet i nesten 25 år: Solli skianlegg. Frivillige var slitne. Vi reorganiserte med nye kompetente folk til «Solli-utvalget»: 10 skilag. De kunne hjulpet administrasjonen i utredninger. Som Solli-leder gjorde jeg en stor feil: Å la kommunen styre prosjektet. Men vi bygde Østlandets beste lysløype – ifølge Skiforeningen. I 2019 kom kommunen til et slags vedtak – bedre enn intet anlegg. Våre visjoner om anlegg for mange idretter, funksjonshemmede m.m., radbrekker kommunen. Det blir nå kun skiskytteranlegg uten vei – og for lite allerede på tegnebrettet. AK «feirer» 40 års saksbehandlerjubileum i år. Bærum klarte det på 4 år. I 2019 er arbeidet igjen stoppet. En hån mot frivillige som har lagt ned tusenvis av dugnadstimer. Nesten ingen i AK reagerer. Lojalitet eller servilitet? Samfunnsansvar?

Demokratiet har talt; det er dette politikerne vil. Men AK splitter folket, ASK og idretten. Bortsett fra bl.a. nye fotballbaner, er løsninger og prosesser svært dårlige (Asker-fotball hadde ca. 25 baner i 2015; Norges tredje beste langrenns-elitelag ASK har 0).

Selvfølgelig kan dette endres. Men jeg har ikke lenger tillit til AK. Jeg trekker meg herved som styremedlem i Solli-utvalget og som løypesjef og startsjef i vårt turrenn Vestergyllen. Her ville vi igjen ha mål i Asker Sentrum; Kjempeidé! Men det krever konstruktivt samarbeid med AK om løypetrasé. Med de negative holdninger i Asker kommune er det urealistisk. Takk for meg!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.