Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ikke gå i feil retning i Spirabukta

Kommunestyret i Asker skal innen kort behandle en fornyelse av adferdsreglene ved Spirabukta på Konglungen. 

Saken handler om å fornye en forskrift som opprettholder strenge adferdsregler for et lite område på Konglungen. I saken henvises det til tre bærekraftsdimensjoner som formål – gode relasjoner, at naturen ivaretas og at mangfoldet på stedet beholdes.

Området grenser til et område som fylkesmannen utarbeidet en forvaltningsplan for i 2015. Denne har samme formål som to av de tre bærekraftsdimensjonene som er formål for adferdsreglene; at naturen ivaretas og at mangfoldet på stedet beholdes. Da er det gode relasjoner som står igjen av de tre bærekraftsdimensjonene og som åpenbart må være grunneiernes private adgang til strandsonen som skal vernes, eller?

Spirabukta og Løkenestangen er et flott naturområde som alle bør få lov til å nyte godt av, med nærhet til naturstrender og rasteplasser. Men det oppleves dessverre ikke som innbydende fordi området er forurenset med privat skilting som skal holde folk på stien og bort fra vannet.

Adferdsreglene gir blant annet ikke tillatelse til å dra opp båt på land, eller å sette seg ned og nyte naturen. Helt vanlige friluftsaktiviteter. 

Så hvorfor gi dette lille området på Konglungen spesialbehandling?

Adferdsregler tilhører fortiden. Trenden i samfunnet nå er å åpne opp strandsonen og å gjøre den tilgjengelig for enhver. Ikke å la grunneiere stenge den av med gjerder og bevegelsessensorer som turstien i dette området faktisk ender opp med. 

Dette er en viktig sak! Ved å fornye adferdsreglene for Spirabukta går Asker i feil retning – imot samfunnsutviklingen.

MDG gikk imot en fornyelse av adferdsreglene i utvalg for samfunnstjenester og vil gjøre det samme i kommunestyret 13. oktober.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.