Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Idrettsglede og dyrket mark på Fossum

OMRÅDET: Fossum-utbyggingen planlegges på industriområdet mellom Bogstadvannet og golfbanen i forgrunnen og dagens idrettsanlegg i skogkanten. På Smiejordet til venstre er det også foreslått utbygging. – Ap går inn for at det dyrkede Smiejordet skal deles i to nesten like store deler og at delen nærmest Fossum IF (50 dekar) skal utvikles til utendørs idrettsformål, skriver innsenderen.

Det blir bra for Bærum at det bygges boliger på Fossum.

Det vil gi kommunen Fossum-utbygging vedtatt i kommunestyret: Høyre og Arbeiderpartiet pløyde over røkla og øke allmennhetens tilgang til Bogstadvannet og marka. Det vil gi idretten nye muligheter og kunne snu trenden med nedbygging av dyrket mark i Bærum.

Bygger vi passe antall boliger på Fossum, vil kommende barneskarer på hele Fossum få en flott tre-parallell barneskole med korte og trygge skoleveier.

Det ligger som en forutsetning for reguleringsplanen, at det nye boligområdet skal ha god kollektivdekning. Den vil også komme eksisterende boligfelt, idretten og friluftslivet til gode.

Arbeiderpartiet har redegjort for sitt syn på Fossum-utbyggingen i Budstikka 23. januar og 8. februar i år, men ikke skrevet så mye om reguleringsplanens betydning for idrett og dyrkbar jord.

LES OGSÅ: Mangfold på Fornebu

LES OGSÅ: Ugyldig Fossum-vedtak?

Vi går igjen til valg på at vi skal lage en jordvernplan for kommunen. Dessverre er det ikke mange andre partier som er enige med oss. Hvis vi en sjelden gang må bruke dyrkbar mark til andre mer presserende samfunnsformål, må det finnes erstatningsjord og/eller utarbeides jordflyttingsprogram.

Arbeiderpartiet går inn for at det dyrkede Smiejordet skal deles i to nesten like store deler og at delen nærmest Fossum idrettsforening (50 dekar) skal utvikles til utendørs idrettsformål.

Vi går inn for at idrettsanlegget på Fossum skal startes opp så snart som mulig og før boligbyggingen starter. Den andre halvdelen skal fortsatt være dyrket mark.

De fleste erkjenner at Fossum IF trenger mer plass. Foreningen har alt i dag 3.000 medlemmer. Av hensyn både til drift og kollektivtransport er det en fordel å ha aktivitetene mest mulig samlet. Da får vi et sammenhengende og funksjonelt anlegg for idrettsglede i alle aldersgrupper på Fossum. Nierbanen til fotball på Barketomta blir også viktig.

Vi fikk flertall i kommunestyret for at deler av Smiejordet skulle kunne reguleres til idrettsformål da kommuneplanens arealdel ble vedtatt i 2018. Vår forutsetning er at det finnes erstatningsjord som minst gir samme avkastning. Det kravet sier grunneier kan innfris.

 

ORDFØRERKANDIDAT: Kjell Maartmann-Moe, Bærum Ap.

Produksjonsevnen på Smiejordet er av Løvenskiold eiendom opplyst å være 300–350 kilo korn/dekar. Det er cirka 60 prosent av produksjonsevnen til jordene omkring.

Løvenskiold-Vækerø har kartlagt noen muligheter til nydyrkingsareal i nærheten av Fossum. Det finnes gode muligheter på Dælienga nord (28 dekar), to områder ved Skytterkollen (28+45) og Kråkabråtan (68+18). Alle jordene er vurdert til å kunne gi om lag 400 kilo korn/dekar.

Disponerer vi riktig, kan Fossum-utbyggingen bidra til å snu trenden med nedbygging av dyrket mark i Bærum. Det er en skikkelig fjær i hatten for lokal matproduksjon. Arbeiderpartiet vil fortsette å jobbe for idretten, samtidig som vi tar vare på viktig matjord.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Med nydyrking blir det gode løsninger for begge deler – på Fossum!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.